Starletka, kupiłem i potrzbuję kilku informacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W niedzielę stałem się posiadaczem Toyoty Starlet z '89. 1,3 12V. Mam prośbę. Nie wiem czy jest to silnik z wielopunktowym wtryskiem czy tylko z jednopunktowym wtryskiem paliwa. A do tego potrzebuję tylną klapę czyli piąte drzwi, tylną półkę oraz półkę na drobiazgi ( tę która znajduje sięprzy drążku zmiany biegów i łączy się z deską rozdzielczą). Nie działają mi też wskaźniki poziomu paliwa oraz temperatury wody w chłodnicy. Może ktoś ma schematy. Proszę o pomoc.

to ty z Noan pogadaj

nie wiem o co chodzi

GRATULACJE z okazji udanego zakupu
polecam poszukaj użytkownika Tomaszkoss, tam u niego w profilu masz zdjęcie silnika 2EE (1.3 12v), powinien on być taki jak u Ciebie, ale bez szukania powiem Ci, że raczej masz silnik z wtryskiem wielopunktowym.
Co do części które tobie są potrzebne to polecam giełdę albo szrot jakiś, półka kosztuje 100-200 pln.
Jak chodzi o niedziałające wsakźniki to niewiele Ci pomogę, benzyna pal czort, ale wskaźnik temperatury warto mieć (chociaż jeżdzę starletami 4 lata z okładem i nigdy mi się auto nie zagrzało ), wskaźnika od beny szukałbym w okolicach baku.
Polecam zakup ksiązki, możesz zajrzec tutajlink
schematów za wiele nie ma ale możesz poprzeglądać tutaj link 2
no to z grubsza powinieneś się zorientować, w razie pytań wal na priv do mnie lub Tomaszkossa, a tak poza tym to polecam opcję szukaj a świat przed Tobą stanie otworem
Powodzenia

Dzięki po próbuję.

Przede wszystkim serdeczne gratulację z zakupu tego uroczego poprzednika YArisa. Sądzę,że wiele ci w sprawie Starletki może opowiedzieć Noan... dziewcze w końcu jeżdzi takim pojazdem... to już mamy ich więcej.. .a była jedyna. Spróbuj z nią na priva.
Pozdrawiam.

Cytat:
2003-09-16 22:51:29, Condradd pisze:
W niedzielę stałem się posiadaczem Toyoty Starlet z '89. 1,3 12V. Mam prośbę. Nie wiem czy jest to silnik z wielopunktowym wtryskiem czy tylko z jednopunktowym wtryskiem paliwa. A do tego potrzebuję tylną klapę czyli piąte drzwi, tylną półkę oraz półkę na drobiazgi ( tę która znajduje sięprzy drążku zmiany biegów i łączy się z deską rozdzielczą). Nie działają mi też wskaźniki poziomu paliwa oraz temperatury wody w chłodnicy. Może ktoś ma schematy. Proszę o pomoc.

Witam. Jestes pewny czy to wtrysk czy gaznik. Z tego co ja sie orientuje to moze byc jeszcze silnik z gaznikiem, chociaz moge sie mylic.
Moj kolega ma starlet z 1990 i tam jest silnik z gaznikiem, tez 12 V

Ja uzywam ksiazki Toyota Corolla z 1997 roku, bardzo duzo jest podobnych rozwiazan, sam tez duzo rzeczy robilem przy swojej.
Pozdrawiam Andrzej

A jezeli chodzi o wskazniki, sprawdz czy jest podpieta do tablicy rozdzielczej masa skoro wszystkie nie dzialaja.
Andtrzej

Już wiem, w tym silniku jest gaźnik. Niestety, na moje nieszczęście jest to bardzo nietypowey gaźnik. Nikt w Białymstoku nie chce podjąć się jego regulacji. Do tego mam problemy z założeniem instalacji gazowej,ponieważ nie ma do niego miksera. Może ktoś wie kto się zna na tym silniku lub wie kto założyć może gaz do niego. Mogą być okolice Warszawy, często tam bywam.

heh to masz chyba zolte blachy

Cytat:
2003-09-19 21:31:16, Condradd pisze:
Już wiem, w tym silniku jest gaźnik.

kurza twarz, a ja żem myslał, że masz już ten nowocześniejszy silniczek ze szprycą (2E-E) a tymczasem ten twój motor to 2E-L, bo w 89 i 90 Japońce robili modernizacje starletek, masz juz tą okrąglejszą ( P8 ) czy kwadrata ( P7 ) ???

[ wiadomość edytowana przez: ko-hoshi dnia 2003-09-19 23:51:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: ko-hoshi dnia 2003-09-19 23:52:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: ko-hoshi dnia 2003-09-19 23:52:51 ]

sorki za te edycje ale cosik komp się mi zbiesił

Według mnie jest to wersjja P7, bo do krąkłości to jej daleko. Znalazłem jakiegoś gości, ponoć cudotwórca, spróbuję u niego i powiem co i jak.

Ja znam magika pod Warszawą co do wszystkiego nietypowego/japońskiego gaz założy. Znam też magika z Warszawy co każdy gaźnik wyreguluje Jakby co odezwij się na GG (1637051) albo na mail'a (groby@bezpieczny.com.pl).