| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2003-09-21 19:53:56 przededwszystkim lepiej ci sie bedzie jezdzic!!! troche cierpia nerki ale tak to ok.
No i autko sie chyba obnizy nie? |
Crit | 2003-09-21 20:30:49 skuter22 a możesz mi wyjaśnic jaki wpływ mają mieć spręzyny na obcieranie kół o błotniki ? |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2003-09-21 20:35:38 chce tak twarde zeby niesiadały koła do nadkoli |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2003-09-21 20:50:04 to jest najlepsze rozwiazanie
|
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-22 07:47:02 A to Ci się opłaca? Za 2 miechy będziesz zdejmował alu i zakładał zimowe stalówki Ja bym zaczął od wizyty w warsztacie który naprawia alu i niech sprawdzą czy nie można troszkę przesunąć ET. W zależności ile ci obcierają i jaką masz felę mogą Ci zdjąć lub dodać nawet do 1,5-2cm. Jak nic z tego polecam obcięcie rantów. Operacja czysta, nie ma niebezpieczeństwa gromadzenia się rdzolubnych świństw jak w zagiętym nadkolu. Poza tym bezpieczniej dla lakieru. |
czajen Toyota Avensis II Wa ... Warszawa | 2003-09-22 15:32:44 jezeli ci obcieraja zakola to saloz sprezyly od STARA zeby go podwyzszyc a nie obnizyc, bo i tak jak obnizysz to bedize zawadzalo... mialem tak w poprzednim aucie... nawet po podgieciu mi zawadzalo....
jedz do blacharza zeby ci "nadmuchał" zakola |
skuter22 TOYOTA CARINA E Kiełczygłów | 2003-09-22 16:31:10 Alusy kupiłem od gościa który miał je założone na CARINIE E z tym że miał oponki w rozmiarze 195/55/R15. Żeby zmniejszyć ryzyko uszkodzenia feli założyłem lekko wyższe oponki 195/65/R15. Pisaliście że przy tym rozmiarze powinno być wszystko wporząsiu (nawet na pirva jeden koleś napisał mi że ma takie same alusy i opony i wszystko jest super).
Skoro obciera to znaczy że siadły amory - pojechałem na diagnostykę zrobić komputerowy test - 20% zużycia. Moim zdaniem cała wina tkwi w sprężynach! Samochód jest wyposażony w hak - cholera wie jakie ciężary musiał ciągnąć (wspomne że jestem II właścicielem), może sprężyny się zmożyły i własnie przez to mam problemy z obcieraniem... Jak założe nowe to nie powinno dobijać - teraz np. jak załaduję 5 osób + jakis wkład do bagażnika to nawet potrafi obierać mi tłumnik o asfalt (oczywiście na dziurach)! |