Zimowego tjuninga żem zroibił

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podobuje się????

dodam że nie bede zakładał kołpaczków

Mnie sie podoba szkoda że mam tylko jeden komplet felg bo też takie bym sobie sprawił

Zapytam tak mało yntelygentnie:
Po co Ci to? Chcesz koła upodobnić do śniegu - nie uda Ci się - będziesz tylko widział jakie są uwalone po kilku metrach jazdy?

w zeswzłym roku mojej kobietce też malowałemfelgi zimowe na biało do punto II i wyróżniały sie ale ogólnie wyglądały ok

A ja nienawidzę zimy i żadną swoją czynnością nie przykładam się do jej rozwoju. Nawet krzaka nie rozkładam i gdyby nie żona i córka wogóle by go nie było.
Powoli zaczynam odliczanie do wiosny.

Luxior wygląda.
Szkoda, że sam nie pomyślałem i moje zimowe fele tradycyjnie na czarno prysnąłem...
Ale może za rok...

No wygląda fajnie... przez pierwsze 100 czy 200 m po zimowej drodze

A nie przypomina Wam to trochę syrenki... ,

bez obrazy Tomek .

1. Fajnie Tomku że wymalowałeś stalówki, ale dlaczego na biało?
Kurcze! Za cholerę nie będą pasowały do wiśniowego lakieru i będzie to wyglądało tak jak to określił CARBOL - jak w syrence...
Nie lepiej było na srebrno jeśli już chciałeś je jakoś wyróżnić?

2. Czym malowałeś? Pistoletem,pędzelkiem czy szprajem?

3. Ja w tamtym roku wymalowałem swoje stalówki na srebrno - zrobiłem to w lato tak by w zime nie bawić się już z tym malowaniem. Efekt był taki, że po zimie, jak zdjołem koła na wiosnę, to stalówki z powrotem były brązowe! - mimo że malowałem je hammeritem i przed malowaniem oczyściłem szczotką na wiertarce to żywej stali!

W tym roku piepsze już takie jednorazowe malowanie i kupuję nowe stalówki - i nie będą to stalówki daewoo tylko oplowskie - bo jak mi pewien wulkanizator powiedział: Oplowskie nie korodują i nie ma bardziej wytrzymałych...

a własnie że pasują
zakładałem wczoraj na próbe i wyglądają cooool

Są to felgi koreańsko niemieckie - 2 niemieckie GY i dwie koreańskie YooYung Różnią sie napisami - a rdzewieją tak samo

Metoda malowanie była następująca :
zaczeło się od szlifowania kontówka z tarcza druciana - ok 1h kazdej felgi
potem cortanin - farbka zatrzymująca resztki nie wyszlifowanej rdzy. Na to podkład unicor (czy siakoś tak ) pędzlem, potem papier ścierny 800 na mokro, i lakier biały w szpreju

tak zrobione felgi nie powinny rdzewieć....a nawet jak zaczną to pomaluje je ponownie.
Łukasz odnośnie Twoich felg - jesteś kolejną osobą która przekonała się że Hamerite to GÓWNO

Odnośnie brudzenia - fakt brud na białym bedzie widać bardziej....ale i tak autko w zime myje 3x częsciej niż normalnie.....wiec

PS a lakier na felgach udało mi się położyć lepiej niz na (nie)jednym esperaku
złośliwyjestem nie ???

Cytat:
2003-09-26 13:55:59, Tomek-Mydlowski pisze:
tak zrobione felgi nie powinny rdzewieć....a nawet jak zaczną to pomaluje je ponownie.

I tak wkółko co roku. Może lepiej kupić jakieś badziewne kołpaki i na zime założyć. Zawsze mniej syfu się do felg dostanie. A co do mycia... Brud konserwuje - szkoda, że nie ten zimowy.

Cytat:
2003-09-26 07:53:06, piotrek_nowakowski pisze:
Zapytam tak mało yntelygentnie:
Po co Ci to?

Czizes Chrajst, jak ja nienawidzę tego typu pytań Jeśli ktoś zadaje takie pytanie przy okazji postu o pomalowaniu felg, wydaje mi się, że mu się w domu/ pracy nudzi i z owych nudów nie ma się do czego przyczepić. Sugerowane odpowiedzi na pytanie "po co Ci to?" (zakreśl właściwą odpowiedź:
- bo mi się podoba
- wg mnie lepiej wygląda niż seria
- (odnośnie tego postu) białe felgi mają mniejszy opór toczenia i lepiej trzymająboczne krawędzie opon
- w celu zajęcia się czymś zamiast zadawania mało inteligentnych pytań na forum
- aby zmniejszyć procent głodujących dzieci w Afryce
- etc.

Sorry za tego posta, ale ostatnimi czasy namnożyło się tyle dziwnych pytań w stylu "po co Ci to?" , że postanowiłem zainterweniować.

Cytat:
Czizes Chrajst, jak ja nienawidzę tego typu pytań Jeśli ktoś zadaje takie pytanie przy okazji postu o pomalowaniu felg, wydaje mi się, że mu się w domu/ pracy nudzi i z owych nudów nie ma się do czego przyczepić. Sugerowane odpowiedzi na pytanie "po co Ci to?" (zakreśl właściwą odpowiedź:
- bo mi się podoba
- wg mnie lepiej wygląda niż seria
- (odnośnie tego postu) białe felgi mają mniejszy opór toczenia i lepiej trzymająboczne krawędzie opon
- aby zmniejszyć procent głodujących dzieci w Afryce
- etc.

Sorry za tego posta, ale ostatnimi czasy namnożyło się tyle dziwnych pytań w stylu "po co Ci to?" , że postanowiłem zainterweniować.

Zapomnialem dodac ze autka z bialymi felami sa szybsze

Nienawidze zimy!!!! Czemu? :
- auto caly czas brudne
- myc szkoda bo woda zamarznie i pojda uszczelki w drzwiach
- caly czas niska predkosc bo poslizg latwy
- skurkowanie zimno
- trzeba odsniezac garaz
- lakier od soli pierdolca dostaje
- nie mozna jezdzic z otwartymi szybami

I to by bylo na tyle, wiec jak juz mysle ze niedlugo zima to mnie cholera bierze!!!!

Cytat:
2003-09-26 21:39:25, SpeedR pisze:

Małe sprostowanie. Powinno być chyba yntelygentnych, jak w oryginale u Piotrka
A poza tym to białe felgi są OK !

Cytat:
2003-09-26 21:51:09, Andrzei pisze:
Cytat:
2003-09-26 21:39:25, SpeedR pisze:

Małe sprostowanie. Powinno być chyba yntelygentnych, jak w oryginale u Piotrka
A poza tym to białe felgi są OK !

True, true Mój błąd

Ja bede malowal mniej wiecej pod kolor samochodu... =]

Bo chce sie wyrozniac na drodze i byc pokazywany palcami "o patrz on ma kolorowe felgi!"

Cytat:
2003-09-26 22:19:41, Cwikus pisze:

"o patrz on ma kolorowe felgi!"

Tak pokazują tylko w Olkuszu

Cytat:
2003-09-26 13:58:16, Tomek-Mydlowski pisze:
PS a lakier na felgach udało mi się położyć lepiej niz na (nie)jednym esperaku
złośliwyjestem nie ???

wiesz jak ktos nie umie przestac... to tylko swiadczy o jego kulturze a nie zlosliwosci...
a zeby trafilo to dodam "nie ???? "
i jak ?
zlosliwy jestem ?

qurcze lakierek po nocy zważył sie w kilku miejscach widać cortanin nie był jeszcze suchy

i teraz albo to oleje i bede jeździł z takimi - w sumie to trzeba się przygladać , albo przepoleruje papierem i trysne jeszcze raz....

zobaczymy jak bedzie mi się chciało

a jutro na ślunsssskk