Czyszczenie wtryskiwacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, czy jest to wogóle możliwe ????
1,6 GLI ABIMEX
Mam w dalszym ciągu problem z wolnymi obrotami, wymieniłem silnik krokowy - nie pomogło , dzis udało mi się pożyczyć na kilka dni wtryskiwacz z innego poldka. No i jakby się poprawiło, tzn obroty nawet ok na poziomie 1000, jedyny problem to dalej pokazuje kod 35 nawet po resetowaniu i na benzynie jak mu przygazuje to np z 2000 do 1000 wolno spadają.

[ wiadomość edytowana przez: koku dnia 2003-09-23 17:59:07 ]

wadług mnie to nie wtryskiwacze
miałem taki przypadek na warsztatach i 3 razy silnik krokowy wymieniałem aż wkoncu szef podłączył poldka do kompa i wyskoczyło uszkodzenie silnika krokowego, a to 5 min wczesniej wymieniałem na nowy
Auto poszło do elektryka i ten zrobił jakies obejscie, wymienił silniszek.
A na moje pyt. "co było zepsute?"
Odp. Sterownie silnika krokowego i chyba silnik krokowy.
I poldek pięknie chodził na 1000 obr/min.
A komp nie wyswietlał swojej awari!!!!!!!!!

Idz do dobrego elektryka niech to zobaczy.

Qrde może i masz razcje
Zreszta wysyłają mnie do jakiegoś elektryka, żeby się tym zajął. Szkoda, że nie znasz bliższych szczegółów jak to zrobić. Ale dzięki za informacje.

czyszczenie wtryskiwacza nic nie da

osobiście czyściłem go - nie wymaga to żadnych specjalnych umiejętności i jak sie okazuje nie ma zbytnio co czyścić takze przyczyny problemu szukaj w/g wskazówek ZAK-a

U mnie na benzynie też ma pierdolca,jak znajdziesz przyczynę daj znać.

Olałbym całkowicie problem, bo już nie mam do tego siły, ale powiedzieli mi, że nie zrobią regulacji gazu jak mam probelmy z obrotami biegu jałowego na bezynie. (instalacja LANDI z komputerem).

Ja na razie to olewam,bo jeżdżę właśnie na gazowni-bez kompa,bez problemu

A kiedys w kółko powtarzałem: "Nie ma jutra bez kompiutra"

Teraz bym się mocno nad tym zastanowił

Cytat:
2003-09-23 18:51:14, danield pisze:
...bez kompa,bez problemu

Zawsze tak mowilem
Nie ma jak GLE

Cytat:
2003-09-23 18:57:13, road_runner pisze:
Nie ma jak GLE

Pomyliła się Tobie ostatnia literka miało być GLI

No i ZAK miał racje - to nie wtryskiwacz. Byłem przed chwilą i przy ponownym odpaleniu ponownie złapał 2500 obrotów.

A mi pojawia sie trochę nietypowy problem. Na benie chodzi równo, ale jak jest zimny to jakby paliwo cofało się do baku, na rozgrzanym silniku jest wszystko ok. Mam gazownie u siebie i muszę odpalać na benie wiec trochę mnie to wkurza ze ja mu w gas a on sie zdławi lekko. Co to może być, autko ma 44 tys przebiegu, gaz od nowości a filterek paliwa też chyba nie wymieniany, powiedzcie czy go się wymienia tylko po przebiegu (bodajże 20 tys. km - metalowy pod autem) czy po upływie jakiegos czasu też należy?

Jeśli nalałeś gdzieś jakiegoś syfu, a w naszym kraju jest to bardzo prawdopodobne, to może się okazać, że filtr jest do wymiany po miesiącu od jego wymiany.