Swap

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
robił juz ktos z was swap?
ja sie powoli do tego przymierzam i bede wdzieczny za wszystkie informacje

No to jestem z Tobą
ja też chciałbym coś takiego zrobić w przyszłym roku, bo dokładanie niewiadomo czego i za jaką kasę do silnika mija się z celem, myślałem o dedykowanym do mojego auta silniku 4E-FTE, ale jest on nie do dostania, (ewentualnie in UK), tak więc będę próbować dowiadywać się jak włożyć 1.6 jakiś standard z niedużym przebiegiem do mnie, co przy małej masie auta powinno dać zadowalające osiągi, pożyjemy zobaczymy a na razie możemy sie konsultować

patrzyłes na stronke fensporta?
ja juz do nich pisałem w kilku sprawach i goscie odpisali!!!!
Sprawdz jak wyglada mocowanie silnikow i czy bedzie je trzeba przerabiac bo w moim przypadku na 99% niebedzie trzeba.

a co chcesz wsadzac ?

chce wsadzic 2,0 16v moze nawet uda mi sie znalezc z turbina, ale narazie poszukiwania ida słabo bo albo silnik bez papierow albo duzy przebieg no

na fensporta zaglądałem, tylko sprowadzanie sprzętu z Anglii mnie nie kręci robił to ktoś w ogóle ?
Mam nadzieję że skoro do corolli wstawiali 1.4 4EFE oraz 1.6 to logicznie rozumując nie powinno być wielkich problemów z dopasowaniem, ale może się mylę.
Muszę się dorwać do toyotek z różnymi silnikami, pooglądać pomierzyć, porobić fotki i się będzie myśleć ja tam żadnych fajerwerków pod maską nie potrzebuję, w moim maleństwie wystarczy mi 1.6 16V 115 KM no i pozostaje też aspekt prawny takiej operacji, chcę kupić legalny motor z prawem do rejestracji, no ale pożyjemy, zobaczymy

Ja się przymierzałem w mojej corollce z 2002 1.6 na 2.0 VVTi ale po oględzinach doszedłem do wniosku że za dużo zmian i poszedłbym z torbami

Cytat:
2003-09-23 12:00:12, czarocorolla pisze:
chce wsadzic 2,0 16v moze nawet uda mi sie znalezc z turbina, ale narazie poszukiwania ida słabo bo albo silnik bez papierow albo duzy przebieg no

zycze powodznia szukalem silnika wykonałemmnostwo telefonow i mi sie znudziło obys był bardzej wytrwały
w przypadku 3sgte koszta beda kosmicze swapa ale auto bedze super dopierniczac