MotoNews.pl

Fiat 126 Bis 88r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Auto pomału nabiera smaku i przyszedł czas na pochwalenie się co wyszło po prawie 2 latach męczarni z tego boba
Oto stare fotki z budowy . Dla mało wtajemniczonych silnik 1.2 mpi , skrzynia 5 i inne pierdoły
stare foty

I nowe po malowaniu
malowanie

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2009-09-28 01:24:34 ]

[ wiadomość edytowana przez: sebcyc dnia 2007-05-15 08:25:27 ]

jesli tak jak widac na zdjeciach kladles ten lakier sam w domowym zaciszu to pelen respekt dla ciebie, bo polozyc czarny lakier jest najwiekszym kurestwem a jeszcze zrobic to dobrze to juz wogole.... podziwiam i czekam na ostateczny rezultat

jakośc lakieru zostawiam bez komentarza bo jest kapitalny! Musze widziec to auto w akcji bo aż zazdrośc bierze patrząc na foty

kurcze lakierek piękny a do tego 1,2 na skrzynie ze skody
po prostu super

W tamtym roku jak widziałem to auto w Łodzi to nie wzbudziło na początku zbytnio mojego zaufania, może dlatego że wygldał, jak kupa z tym matowym lakierem taki niedopieszczony i chyba miał z tyłu laufelgi, a z przodu jakieś kostropate stalówki, jedyne co mi sie podobało to jednostka napedowa, a teraz to jest kosa z kazdej strony, wielkie gratki za autko i mase włożonej roboty.

Jeszcze do pomalowania zostało 1x drzwi , klapa i bela
W tym tygodniu zaczynamy składać malucha żeby zdążyć na lipiec

[ wiadomość edytowana przez: sebcyc dnia 2007-05-29 21:16:55 ]

pieknie panie co tu duzo pisac

załamałem się ze mnie to zaden lakiernik.
Profi robota ten malacz

ja nie wiem jaracie sie jakimis zdjeciami na ktorych malowiele widac. Wierze ze lakier jest dobrze połozony ale ze zdjec nie ma co wnioskowac ze lakiernik jes super mega hiper. kiedys tez myslalem ze wszystko co na fotkach z forum jest piekne dopoki nie obejrzalem tych aut na zywo na zlocie...

Cytat:
2007-05-29 23:07:02, rejser pisze:
kiedys tez myslalem ze wszystko co na fotkach z forum jest piekne dopoki nie obejrzalem tych aut na zywo na zlocie...

ze niby co :> ze niby jak ty sie nie znasz masz wiezyc ze co na fotkach tak jest

Cytat:
2007-05-29 23:07:02, rejser pisze:
ja nie wiem jaracie sie jakimis zdjeciami na ktorych malowiele widac. Wierze ze lakier jest dobrze połozony ale ze zdjec nie ma co wnioskowac ze lakiernik jes super mega hiper. kiedys tez myslalem ze wszystko co na fotkach z forum jest piekne dopoki nie obejrzalem tych aut na zywo na zlocie...

prawda
na fotkach najgorszy kit ladnie wyglada - tutaj widac ze napewno dobrze przygotowane sa powierzchnie

To ja z troche innej beczki - Czy ten silnik mieści się w komorze bez rzeźbienia klapy ?

... a tak poza tym, to robota profi

Tak mieści się bez przerabia klapy , tylko belka jest trochę przerobiona na koło pasowe i alternator

uwielbiam fotki z budowy / odbudowy auta. do tego, to które tutaj widać wygląda zajebiście =))

strasznie fajne ma zegary

Mi to wygląda na zegary ze Skody.
Moją uwagę zwrócił za to ręczny. Niby zwykły, ale niezywkły

dokłądnie ze skodziary , a malec zajebisty chociaż ja wole 2 cylindry

fajowy bedzie maluszek,choć te niedomalowane czerwone elementy troche straszą.tu i ówdzie się zawieruszyły.nie dało rady tego zamalować- nie oczywiście na taki połysk jak resztę budy ale tak byle były czarne.

a z innej beczki-jak sprawuje sie drazek do biegów ze Skody? o ile się nie przewidziałem-bo poźno już.chodzi mi o precyzje przekładania biegów-bo znając skode to w maluchu może zbraknac miejsca na operowanie lewarkiem.inaczej-jaśniej mówiac szukam jakiegoś sposobu aby taki lewarek zregenerowac naprawic w S130Rapid.

pozdro Kuba