1 ogolnopolski rajd architektów, Przyszłość pasu w Czyżunach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w sobote błam razem z Widynkiem na rajdzie RKK, fajną ma fryzure
tor był już ułożony, musze powiedziez że fajna trasa 2 nawrotki, slalom ciasne winkle 90st i szybkie proste.
w kazdym razie jest godzina ok 10:30, jestesmy juz po zapisach, i konczymy 2 przejazd zapoznawczy ( tzn kolega Widynka CC sportingiem Widynek jako pilot i ja na doczepke z tyłu:0 przyjezdza gość lanosem (jakiś wlasciciel czy cos) i mówi że musimy sie zwinąć bo o godzinie 11:15 rozpocznie sie tutaj "1 ogólnopolski rajd architektów" uśmialismy sie z tej nazwy Gość powiedział że to są ludzie którzy mają za dużo kasy i nie mają co z nią robić. Przyjezdzają tylko przejadą trase (praktyczie same proste i tylko 2 nwrotki) ale dobra pomogliśmy pozbierać graty i czekamy. o godz 11:15 zaczynają wjezdżać pierwsze samochod pierwsze 7 to 6 subaru imprezy i porsche 911 carrera. po nich jakieś audi chyba a 6 itp furyale i służbowe też. mówimy ... bedzie na co popatrzec, a tu ludzie jeden po drugim jezdrzą jak cioty dopiero chyba 4 z kolei zauważył że ma ręczny i można go urzyć na nawrotce, a reszta zapiepsza po trawie na skrót, 2 to sobie sami tarse ułożyli no komedia. a po reklamie jaką zrobił gosc z SJS ( szkoła jazdy subaru) to ja bm sie tam napewno nie zapisał. jak składaliśmy tor z powrotem, to gość ten z lanosa mówi że od przyszłego roku znikną te ogrodzenia dzielące pas na 2 części , cała nawirzchnia bedzie wyrównana, i bedą tam organicować wyścigi równoległe na ćwierć mili, na które uwaga... mają już sponsorów spoko nie? sponsorzy na równoległe. z tego co mówił o bedzie to otwarte ale nie wiadomo co odbije i czy nie bedzie zakaz wjazdu. to nie sprawiedliwe że takie stare pryki i wapniaki mają tyle kasy że nie wiedzą co robić, a wiele talentów nie moze sie rozwijać bo nie maja kasy np na starty. co o tym myslicie? zdjęcia napewno bedą na krk ale jeszcze nie ma.

Rino, z tego co ja pamiętam, to on mówił, że chcieli robić równoległe, ale nie znaleźli sponsora na nie i w związku z tym chcą tam organizować jakieś OS o długośći bodajże ok 2 km :>.
rajd architektów.... buahahhaha - niektórzy z nich przyjechali nawet w kaskach z interkomami

byli też tacy którzy pomylili sobie jazdę na czas z jazdą na grzyby, zaliczając przy tym łąki.
P.S.
Widynek nie wiesz czy te kaski od tych gości z porsche mają homologację

taaaa, homologację budowlaną ale z drugiej strony przy dachowaniu kabrioletem lepszy budowlany kask niż żaden

w sumie, to nie wiem nawet kim był ten koleś, który o tym wszystkim opowiadał i nie wiem czy mam brać na serio to, o czym mówił

no to na co czekacie ?

wielki transparent - "szkola jazdy rajdowej" i uczyc ich jezdzic, a nie sie smiac, ze smiania sie kasy nie bedzie a tak to przynajmniej moze byscie cos zarobili , moze nawet pojezdzili jakims subaru czy czyms

ci ludzie raczej nie wezmą nas chyba zbyt serio jeśli powiemy im, że w chwili obecnej nasze szkoleniówki to kilka malarków poniżej imprezy z kaskami i kombinezonami nie ma co do nich iść....

no to moze pokazcie im jak jezdzicie, albo jakis maly zaklad o skrzynke piwa czy cos

no przeciez oni maja porsche i imprezki to sie chyba maluszkow nie wystrasza, gorzej bedzie pozniej

Cytat:
2003-09-23 12:49:32, frytol pisze:
no to moze pokazcie im jak jezdzicie, albo jakis maly zaklad o skrzynke piwa czy cos
No przeciez oni maja porsche i imprezki to sie chyba maluszkow nie wystrasza, gorzej bedzie pozniej

Robcie ich, robcie, ale nie na skrzynke piwa tylko Johny Walkera conajmniej. Potem sami was poprosza o lekcje.

I tu niestety racja!!!!!
Architekcji maja taką kase o jakiej mozna pomarzyc i tyle.
maja mega mocne fury a potem objezdzaja ich na kjsach maluchami i innymi potworami by fso / fsm.

Kasa to jedno a umiejetnosci drugie.
Widziałem kiedys takiego jednego w subaru cfaniakował co to on za auta nie ma a potem był 19 za wieloma maluchami , cienkimi itp.

ale liczy sie fakt ze dzieki nim wy bedziecie mieli plac - moze by tak sie wkrecic do rajdu architektów - zwyciestwo murowane

Cytat:
2003-09-23 14:42:22, CZUCZU pisze:
I tu niestety racja!!!!!
Architekcji maja taką kase o jakiej mozna pomarzyc i tyle.
maja mega mocne fury a potem objezdzaja ich na kjsach maluchami i innymi potworami by fso / fsm.

Kasa to jedno a umiejetnosci drugie.
Widziałem kiedys takiego jednego w subaru cfaniakował co to on za auta nie ma a potem był 19 za wieloma maluchami , cienkimi itp.

ale liczy sie fakt ze dzieki nim wy bedziecie mieli plac - moze by tak sie wkrecic do rajdu architektów - zwyciestwo murowane

czuczu widze u Ciebie sklonnosc do przesady.........nie wszyscy maja niewiadomo ile kasy.Mam kumpla architekta .......ma gosc 3 samochody....ale w zasadzie za "groszowe" sprawy.....ma tez jaguara XJS V12 5.4 ...ale dal za niego 10 tys zl bo sciagal go z niemiec.Sorry Koniq za OT

Bullit ale tu mówimy akurat o tych co smigali na torze o czym pisali.
Tak ot jak juz jestemy przy wyzszych sferach to bylem ostanio na zlocie motocyklistów psudo harleyowców.
Jak sciagneli kaski to wyglądało jakby smietanka zjechała sie z polski cos jak na balach charytatywnych itp , od małego zawsze jeździłem na takie zloty najpierw żnin potem , kłobuck..
Byli sami pasjonaci - a teraz ?? Wielu pasjonatów ale i wielu Architektów , prawników , lekarzy itp.
Była moda na motory - kazdy robił prawko i kupował, powoli sie zmienia na samoloty i sciganie.

A co do tego twojego kolegi.
Zobacz ile kosztuje nadzór nad budowa np a potem przy odbiorze ile sie zwykle płaci by dom zgadzał sie z planem
Niejednokrotnie zarabiaja spora kase co poradzic.
maja widzimisie zeby sie scigac - i wyjdzie to na dobre torowi bo pokryja nowym asfaltem lotnisko .
Tylko sie cieszyc !!!