Więcej mocy dla waszych toyotek @@@@@!!!_!!!@@@@

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem ciekawy co sądzicie o systemach strumiennic dolotowych do filtrów powietrza + sportowy filterek z nadmuchem zimna. Systemy opisane są na stronce Tytuł strony. Czy ktoś z was ma coś takiego??????

Jeli chodzi o doloty mg to podobno ludzie sobie chwala mi gwarantowali przyrots mocy ze moge na hamowni sprawdzic a jak cos niechalo to mi pieniążki zwróca a wiec firma jest uczciwa i podobno dobra niestety niemam nic od nich wiec własnej opini niepowiem!!!!

ja mam od nich końcowy tłumik"mg motorsport" ..mugena i wykonany naprawde nieźle i brzmi też spoko a co do tego czy mi coś dał to nie wiem bo nie sprawdzałem na hamowni..a co do tych dolotów to troche pozytywnych opini już słyszałem .a o dolotach pana weglarskiego jeszcze wiecej dobrego. tylko weglarskiego sie gorzej prezentuje pozdrawiam!!!!

Mam akurat cosik takiego zamontowane, tej właśnie firmy, jest to tzw. policzony ( w odniesieniu do pojemności silnika oraz ukł. dolotowego ), kompletny układ dolotowy składający się ze strumienicy, stożkowego filtra powietrza w obudowie termicznej wraz z doprowadzeniem nadmuchu powietrza spod zderzaka.
Muszę przyznać, że silnik lepiej sie wkręca na obroty ( i nie jest to tylko moje zdanie, lecz także innego test drivera w postaci mojego braciszka, który też rozbija się starletą więc ma odniesienie), przy osiąnięciu wysokiej prędkości obrotowej silnika oraz jadąc z pewną prędkością (wiadomo siła nawiewu jest wypadkową prędkości auta) da sie odczuć tzw. kopa, jest to odczuwalne jak i słyszalne, oczywiście, nie ma to mocy turbosprężarki i nie należy się takich doznań spodziewać, niemniej jednak jest to miłe także sound wydobywający się spod maski, chociaż jest przygłuszany przez wydech, jest zadowalający
Jeśli chodzi o dane empiryczne to zamierzam udać się na odpowiednią hamownię (tzn z nadmuchem, jak w promotorze) w niedługim czasie i skonfrontowac moje odczucia z rzeczywistością, i wcale nie musi byc tak różowo
wygląda to tak mniej więcej dolot
P.S.
był podobny temat niedawno zdaje się na temat wkładki sportowej w yarisie

pozdrawiam

hmmmm temat w sma raz sie pojawil aqurat planuje male co nie co a op tej firmie qmple mi mowili i bardzo dobrze, i srednio, ale wiecej bylo oddzwiekow pozytywowo wiec w sumie polecam mialem wczesniej trojeczke i zaadaptowalem sobie strumienniczke i dawala barzdo fajnie rade teraz tzreba porbic w niowym autku juz siem nie moghe doczekac ale byle do wyplaty i robimy ... hehe pozdrowionka

szkoda dużo odsłon a mało odpowiedzi tak mało z was ma taki systemik????

Cytat:
2003-09-23 19:42:19, dera pisze:
szkoda dużo odsłon a mało odpowiedzi tak mało z was ma taki systemik????

Malo ma bo to wiecej zabawy niz efektu. Jedna z rzeczy ktora daje wiecej sadysfakcji i subiektywnie pozytywnych odczuc wlasciciela pojazdu niz realnych przyrostow mocy No czasem da kilka konikow, czasem nie tyle da moc czy moment wiekszy ale np. poprawi sam wykres momentu. To wszytko jednak sa nieznaczne zmiany, a zabawy jest przy tym i kupe kasy trzeba wydac

święte słowa, dlatego teraz chcę wrzucić pod maskę inny silnik, bo czuję sentyment do toyoty a mógłbym przecież kupić sobie crx, skądinąd bardzo fajny samochodzik