| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dera corolla 1,6 XLi w-wa | 2003-09-22 18:46:43 Witam
Jestem ciekawy co sądzicie o systemach strumiennic dolotowych do filtrów powietrza + sportowy filterek z nadmuchem zimna. Systemy opisane są na stronce Tytuł strony. Czy ktoś z was ma coś takiego?????? |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-09-22 20:38:58 Mam akurat cosik takiego zamontowane, tej właśnie firmy, jest to tzw. policzony ( w odniesieniu do pojemności silnika oraz ukł. dolotowego ), kompletny układ dolotowy składający się ze strumienicy, stożkowego filtra powietrza w obudowie termicznej wraz z doprowadzeniem nadmuchu powietrza spod zderzaka.
Muszę przyznać, że silnik lepiej sie wkręca na obroty ( i nie jest to tylko moje zdanie, lecz także innego test drivera w postaci mojego braciszka, który też rozbija się starletą więc ma odniesienie), przy osiąnięciu wysokiej prędkości obrotowej silnika oraz jadąc z pewną prędkością (wiadomo siła nawiewu jest wypadkową prędkości auta) da sie odczuć tzw. kopa, jest to odczuwalne jak i słyszalne, oczywiście, nie ma to mocy turbosprężarki Jeśli chodzi o dane empiryczne to zamierzam udać się na odpowiednią hamownię (tzn z nadmuchem, jak w promotorze) w niedługim czasie i skonfrontowac moje odczucia z rzeczywistością, i wcale nie musi byc tak różowo wygląda to tak mniej więcej dolot P.S. był podobny temat niedawno zdaje się na temat wkładki sportowej w yarisie pozdrawiam |
dera corolla 1,6 XLi w-wa | 2003-09-23 19:42:19 szkoda |
MisiekTS Toyota Corolla TS Brzeg | 2003-09-23 22:46:29
Malo ma bo to wiecej zabawy niz efektu. Jedna z rzeczy ktora daje wiecej sadysfakcji i subiektywnie pozytywnych odczuc wlasciciela pojazdu niz realnych przyrostow mocy |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-09-23 22:52:39 święte słowa, dlatego teraz chcę wrzucić pod maskę inny silnik, bo czuję sentyment do toyoty |