Pytanie o program gwarancyjny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zabieram się do kupna Audi A4 z 2005 r. (2,0). I tu mam takie pytanie mam możliwość wykupienia mu programu gwarancyjnego Excellente, co wydaje mi się sensowne zważywszy, że ma już ponad 6 lat, a mogę wykupić program na dwa lata (niedługo będzie za stary, żeby wykupić cokolwiek) za 1299 PLN. Lista rzeczy objętych gwarancją jest b. długa, nie chcę tu zaśmiecać forum (jak ktoś b. chce mi pomóc może wejść na stronę . Przebieg auta 140 tys. (i mam nadzieję, że tylko tyle , ale to dla programu nie ma w zasadzie znaczenia, bo nie stawia limitów. Jak myślicie, opłaca się?

myślę że się opłaca, każda wymiana w samochodzie to minimum 200 zł od głupiej żarówki nad tablicą rejestracyjną po poważniejsze usterki, a w zwłaszcza w przypadku nowych samochodów

ja też szukam dla swojego VW jakiegoś programu, ale mam problem bo mam sprowadzone auto, nie z polskiego salonu

Cytat:
2011-05-15 10:51:49, miron124 pisze:
myślę że się opłaca, każda wymiana w samochodzie to minimum 200 zł od głupiej żarówki nad tablicą rejestracyjną po poważniejsze usterki, a w zwłaszcza w przypadku nowych samochodów ja też szukam dla swojego VW jakiegoś programu, ale mam problem bo mam sprowadzone auto, nie z polskiego salonu

swojego czasu w citroenie i ogólnie dla francuskich aut były spoko programy. Miedzy innymi na lakier, blache. Coś porównywalnego do tego excellence miał citroen. Cenowo również podobnie wyglądało. Przypuszczam, że wewnętrznie też bardzo się nie różniło. Trzeba by porównać.

w sumie nie ma co porównać program excellence jest dla całej grupy marek SEAT, Audi, Volkswagen i Skoda

Stary 140tyś to ja robię w niecałe dwa lata nie wysilając się mocno.
W Polszcze jest głupia tendencja do kręcenia szaf i robi to niemal każdy. Wystarczy się logicznie zastanowić sprawdzić eksploatację wnętrza auta, jak trzeba podjechać do serwisu aby ocenili (choć teraz są już takie sposoby że w serwisach się nie łapią)
W Holandii np patrzyłem ostatnio ogłoszenia auta kilku letnie i przebiegi 200 tyś i w górę bez ściemy i to mi się podobało.
Sprawdź przebieg radzę.