MotoNews.pl

Kola w maluchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem,ze temat byl juz poruszany, ale prosze o pomoc.
Czy kazde felgi (sa starsze i nowsze typy) z CC pasuja do malca?
Czy standardowe opony Debica Vivo beda pasowac do malca - nie bedzie nic tarlo?
Czy 300PLN za komplet 4 kol z w/w oponami zuzytymi w 30% to cena zadowalajaca?
dzieki za pomoc
pozdrawiam,
michal

No więc tak: wszystkie modele z CC pasują do malca. Standardowe opony Vivo to chyba 145x70 R13 i trą z przodu przy skręcaniu o plastikowe nadkola (chyba że ich nie masz).

A co do ceny to ja swoje alusy od CCS'a z tymi własnie oponami chciałem sprzedać za 400 - 350 PLN więc........ wybór należy do ciebie.

[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2003-09-25 16:50:56 ]

300 zeta za zwykle stalowe od cc?? jak tak to strasznie drogo a jezeli za aluski to chyba spox

pozdro

ja mam właśnie starszy typ lelg od CC pasują idealnie ....ja sie zamieniłem z kolesiem...dałem mu standardowe 12 od boba a on mi 13 od CC i jeszce 100zł mi dopłacił.......POZDRAWIAM tego KOLESIA.....teraz kupiłem sobie alu chyba od seata ibizy albo od jakieś lanci...13 cali5 szerokie....

nie wiem, jak wyglądają opony zużyte w 30%, ale jeśli felgi są w 100% idealne (proste, zero rdzy), to max co bym dał to 250

J akupuj e 2 13tki lezki z Vana CC z oponami w miare dobrymi za 60 zl.....

Jak kupowalem miesiac temu to tak: za 4 felgi (CC 4,5 cala) zaplacilem 120 PLN (prawie kazda kupowana osobno, w miescie motoryzacji nie moglem dostac 4 kol od glupiego CC!), za laczki 80 PLN za przod (2 x Pirelli P2000 145/70) i 60 PLN za tyl (2 x TOYO 155/65).. na tych z tylu pojezde jeszcze z miesiac pozniej zimowki a na wiosne nowe.. Co do obcierania przodu to u mnie (zawiecha seria) tylko raz przy ostrych bączkach mi obtarlo a tak o sie zatanawiam czy na wiosne nie kupic 155/65 zeby bylo jak z tylu..

To powiedzcie mi gdzie we wrocku kupic tak tanio, za felgi chca min 40pln/sztuka a za opony uzywane min 20-30pln/sztuka-czy tu wszedzie jest tak drogo?????czy ja nie potrafie szukac???
pozdrawiam,
michal

20,30 PLN za opone to duzo ??? Daj Boże takie ceny !!!

No ale to za oponki zryte, za jakies lepsze to wiecej. Chodzi mi o to ze nie znalazlem taniej kompletu dobrego do jazdy niz za 300pln.Tamte fele o ktorych mowie maja ok. 30 000, opony duzo mniej, no ale jesli ktos ma tansze kola 13 dla mnie to sie polecam....
michal

moja babcia wymienia teraz felgi ... ma 4x 13" BIS chciala wymienic 2 no ale ze ja potrzebuje 4 to ja namowie kupi sobie od UNO albo SC i bedzie wypas wygladac... Ja wezme stare... wyszlifuje/wypiaskuje i pomaluje na bialo... i ja i babcia bedziemy zadowoleni na szrocie widzialem same felgi do UNO za 40pln a do BISa za 25pln oczywiscie za szt. Tylko te od BISa trzeba piaskowac :/ no ale... ja bede mial za darmo wiec nie szkoda mi kasy na piaskowanie

A ile kosztuje piaskowanie???
Rozumiem,ze malowac bedziesz sam - ile kosztuje farba...?
michal

Cytat:
2003-09-25 17:00:27, ThomasTsT pisze:
ja mam właśnie starszy typ lelg od CC pasują idealnie ....ja sie zamieniłem z kolesiem...dałem mu standardowe 12 od boba a on mi 13 od CC i jeszce 100zł mi dopłacił.......POZDRAWIAM tego KOLESIA.....teraz kupiłem sobie alu chyba od seata ibizy albo od jakieś lanci...13 cali5 szerokie....

Masz gdzies jeszcz etakiego kolesia??? jak tak to daj znac bo tez bym sobie zmienił

Cytat:
2003-09-25 18:46:21, mkorynek pisze:
A ile kosztuje piaskowanie???
Rozumiem,ze malowac bedziesz sam - ile kosztuje farba...?
michal

piaskowanie nie wiem ale sadze ze w granicy 50-100 zeta a za farbe dasz jakies niecale 10 zeta jua dalem 9 za litr bialej farby i zostalo mi jeszcze duzo

za godzine paskowania tsracza na 4 felgi 70zl a pomalowac radze proszkowo 100zl za 4 fele mozna jeszcze dac podklad za 50zl
efekt zaj...