| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-01-04 15:22:03 Lada sie msci za to co jej chcesz zrobic!(a moze juz zrobiles?)
Wycieraczki - czasowka pewnei przysniedziala i nie kontaktuje(albo brakuje masy na aucie) Owszem przegrzewaja sie styki bimetalowe, ale to normlane. Chyba ze brakuje Ci masy, wzglednei nie masz ladowania. Zapal silnik, powlaczaj odbiorniki(swiatlo i wszystko co na prad uzywasz normalnie) miernik i podepnij sie do akumulatora - powienienes miec ladowanie, czyli wieksze napiecie niz jak pokazuje na zgaszonym silniku, a wraz ze wzrostem obrotow(ciagniesz za ciegno gazu i patzrysz) powinno wzrastac troche.(a na pewno nie spadac) Zarowka w liczniku - wydaje mi sie ze musisz zdjac cala deske, i dopiero pozniej odkrecic licznik i go wyjac, badz tez sama zarowke. Przegrzewanie - mzoe masz zapowietrzony uklad chlodzacy - jesli zmieniales ciecz, a wlewales tylko do chlodnicy to na 85% masz zapowietrzony uklad, a wody za malo - wchodzi 10 litrow(no moze 9,5) Albo zegarek od temperatury padl. Masz moze spiecie na regulatorze podswietlenia deski(o ile go masz bo on to chyba tylko w 06 i nowszych) Jesli wymieniles pasek klinowy, to moze go za mocno naciagnoles i szlag trafil alternator. Albo wczesniej miales znikome ladowanie i dla tego nic sie nie dzialo, a jak jest odpowiednie to mu masy zabraklo i stad te jaja z pradem(masz kable masowe na silnik od budy i od kabla "-" akumulatorowego?) Pod autem moze Ci brzeczec podkladka, badz cale mocowanie 2rurki kolo skrzyni- powinna byc przykrecona. Jesli myslisz ze lancuch Ci sie tlucze jak dotykasz pedalu gazu na postoju( i wiesz ze to np. nie tlumik) to pewnie kreciles ostro obroty i sie upierdzielila ploza napinacza- wzglednie lancuch juz jest stary i sie naciagna, badz tez ze starosci urwala sie ploza albo tylko guma z niej(chyba ze masz plastikowa) NIE bylbym taki pewny oryginalnosci felgi i srub mocujacych, ani tego ze felga nie jest zrzarta(czyt.cienszza w miejscu srub mocujacych niz fabrycznie) A to z tego powodu, ze skoro na tamtej feldze bylo OK, to znaczy ze ktoras jest nieoryginalna, badz zzarta, badz inne sruby. No chyba ze kreciles ostro baczki ostatnio i cos sie rozpierdasilo z tylu. P. inz. Czech twierdzi ze w takim przypadku kolo moze byc za mocno dokrecone - lecz skoro piszesz ze az 3 zwoje zzarlo ze sruby to cos chyba niegra. A polos, wzglednie lozysko na polosi mogla sie przesunac - tj wysunac lekko, ale w ten czas sruby byly by dalej odsuniete od bebechow w srodku - hmm ale zeby do srodka? No moze i sie przemiescila w druga strone. Przekladnia kierownicza -hmm skasuj luzy a nie wymieniaj, przynajmniej ja bym sie tak zabral do tego. Blotniki sprawdz w necie firma z olkusza chyba klepie 3kowe(albo6tkowe, wiec w ten czas tylko dziury inne na listwy i kierunek) a cylinderki to nei wiem, chyba cos bylo o cenie w watku co pasuje z innych aut. I szacunku wiecej dla pieknej trojeczki! Bo bedzie sie mscic! |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-01-04 17:03:04 Ja tylko napisze o wskazówce od temp cieczy chl.
otóz u mnie w 2107 było tak,ze luzowała się śrubka z tyłu wskaźnika i wskazówka też nagle wskakiwała na czerwone pole. nie chciało mi się rozkręcac zegarów,więc palacami,ile sie dało dokręcałem ją-skutkowało na tydzien czasu jazdy po naszych pieknych drogach,potem szopka od poczatku pzdr |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2005-01-05 01:11:03 tia Pawełku to w takim razie zapraszam przejedź się moim autkiem bo ostatnio to jej odbiło zupełnie i co do kolein to nie jest tak pięknie jak piszesz mimo że na przekładni nie ma luzu to jak właśnie wracałem z gór to jużmyślałem że mnie szlak trafi bo pływanie to jest mało powiedziane raczej noszenie po całym pasie będzie bardziej odpowiednie ale to dopiero powyżej 100 km/h się tak dzieję ze potrafi uskakiwać na 15 cm raz w jedną raz w drugą az normalnie strach jechac. Dodam tylko że opony z tyłu 195/60/14 na feldze 6' a z przodu 185/60/14 na tej samej feldze i co ty na to ? |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-01-05 10:33:54
Moze wlasnie tak byc. Ja jakis czas temu wurzucilem "dobry" tlumik. TZN, ze zewnatrz dobry, ledno rdzawy nalot zaczynal siepokazywac. Za to jak go wyjale, to mogl za grzechotke dla juniora robic. Z ciekawosci go siekierka rozebralem - w srodku prochno!
tak jest. Wymien,kosztuje grosze.
tylko te cene znam - ok. 20-25 zl. |
bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2005-01-06 16:41:59 mozna tez kupic uszczelki naprawcze do cylinderka i polecam wymien oba odrazu lub napraw oba naraz w tym aucie zauwazylem ze jak wymieniac to juz parami lub kompletami
jak wymienisz tylko jeden cylinderek to daje glowe ze drugi poleci bardzo szybko popzdrawiam |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-01-06 18:33:29 To bardzo latwo przewidziec.
Jest nieszczelnosc, to nie ma oporu. Uszczelniasz, jest opor, i cisnienie wali, bo plyn chce wyjsc i szuka miejsca - zamiast wypchnac cylinderek(byc moze zapieczony lekko) to wypycha stara gumke z drugiej strony bo jest latwiej |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2005-01-06 20:44:25 Cholera a mi sie dzisiaj złamał na pół ten element deski rozdzielczej gdzie montujemy zegarek, zapalniczka itd....teraz musze szukac po szrotach |