Poradki małej potrzeba mi :-))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako że wczoraj odwiedziłem kumpla który handluje samochodami aby mi powiedział co i jak dał mi kilka rad co zrobić aby lepiej sprzedać samochód. Moje pytanie brzmi:

Jedną z rzeczy musze wyprać tapicerkę wiem że najlepiej zrobić to niezawodnym Ludwikiem ale płyn to nie wszystko. Jakiego " narzędzia " użyć do tego aby nie zniszczyć tapiceki. Gąbki, szczotki scierki nie mam pojęcia. Podpowiedzcie

Przy materiałowym obicu użyj miękkiej szczotki - w ten sposób najlepiej usuniesz brud; stosując łagodniejsze narzędzia jedynie go rozmażesz i efekt będzie jeszcze gorszy niż przed ingerencją

Urzyj wanisza do dywanów i gąbki do podsófitki a do siedzeń szczotki i gąbki

najbardz9ej skutecznym rozwiazaniem jest karczerek ale sie cei ta usluga, sa s[pecjalne spraje np. sonaxa wyproobwalem i lsni jak psu... tilt eheh oba ropzwiazania sa barzdo efektywne i efektowne

tylko środki w piance potem to wyschnie i odkurzaczem to zciągnij tak z 2 razy i będzie ok sam to robiłem

Najlepszym sposobem na umycie samochodu w środku - tapicerka, podsufitka - to wąż strażacki i woda pod ciśnieniem

A poważnie - to mialem jedną plamę na siedzeniu kierowcy - przez rok raz na jakis czas probowalem ja wywabic pianką (superspecjalna do samochodu) i dupa z tego wyszła blada. Rok czyscilem i zawsze tak samo...

ze 2 miechy temu wiąłem mydło, zwilżoną wodą gąbke (taka co po drugiej stronie ma troszeczke chropowaty materiał) - i śladu nie ma! Miodzio!

Szczotka moze i sie nada na tapicerke, ale podsufitka jest zbyt delikatna na szorowanie...

Wczoraj zabrałem się za siedzenia w moim aucie. Nie były co prawda zbyt zapuszczone, ale przez 12 lat eksploatacji miejscami, zwłaszcza na krawędziach tapicerka zmieniła kolor z szarego na bury... Zastosowałem środek "BIO-BAY" - pokutował w garażu od czasu, gdy w 1991r. czyściliśmy z ojcem tapicerkę w nissanie mikrze Ciepła woda, koncentrat, szczotka i do dzieła! Wyczyściłem przednie fotele i kawałek kanapy z tyłu, bo w jednym miejscu na styku z oparciem był strasznie brudny (komuś chyba coś się wylało). Póki co wygląda to znakomicie - fotele odzyskały dawny blask Jak wyschną, to przejadę po nich odkurzaczem aby wyciągnąć skrystalizowany brud (taka jest procedura)