Czy warto zmienić sprężyny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Na tyle to zmieniłem rok temu bą pękły. Ostatnio zmieniłem amorki z przodu na sachsa gazówki. I tak sobie myśle, żeby może sprężynki wymienić, ale tylko z przodu.
I tu pytanie:

Czy można wymienić sprężynki na twardsze, bardziej sportowe, ale tylko na przedzie?

Jakie proponujecie?

mozesz..ale to bez sensu...zawieszenie to 4 kola a nie dwa..i zeby dobrze pracowalo warto to robic kompleksowo..szkoda moim zdaniem kasiory na taki polsrodek..a w ogole jak masz dobre amory to seryjne sprezyny daja rade

generalnie auto zachowuje się dobrze w zakrętach pod kątem prostym w mieście. chodziło mi o poprawe na trasie - zachowanie na zakrętach. Ale faktycznie, chyba nie ma to sensu. Jeśli miałbym inwestować około 1000 zł, to wolałbym raczej pomyśleć o podrasowaniu silnika (1.8CD).

Cytat:
2007-03-19 19:06:26, lian2 pisze:
Ale faktycznie, chyba nie ma to sensu. Jeśli miałbym inwestować około 1000 zł, to wolałbym raczej pomyśleć o podrasowaniu silnika (1.8CD).

nic dodac nic ujac a co do 1000zl w rasowanie..to jakbys tak dokladnie przejrzal swoj samochod to pewnie by sie okazalo ze wchlonalby tego tysiaka i bez rasowania..zawsze jest cos co mozna naprawic urok nieco juz starszych samochodow

Cytat:
2007-03-19 19:06:26, lian2 pisze:
chodziło mi o poprawe na trasie - zachowanie na zakrętach. Ale faktycznie, chyba nie ma to sensu.

To zabrzmiało jak absurd, poprawa zachowania na trasie jedynie na dwóch spręzynach na przodzie,,,,,hm,,,,,qbaj ma rację szkoda sobie głowę zawracać dwoma sztukami. To tak jakbyś jeździł formuła 1 a w boksie wymieniliby Ci jedynie jedną lub dwie opony. Zapewne wyścig przegrałbyś z kretesem.
Tak dumam, poco rasować silnik za marne 1 tys PLN-ów. Lepiej kupić jakiś od opla(o ile dobrze pamiętam) omegi 2 litry i przełożyć. Stary będziesz miał rasowanie jakich mało, a i wymiatał będzie jak ta lalalalala.

Coś czuję, że historia złomero zakończy się jak historia sralucha. Co drugi z pozostały kilkudziesięci egzemplarzy będzie miał 4 spoilery, neony i durnowate nalepki.

Cytat:
2007-03-20 09:06:45, piotr_ek pisze:
Coś czuję, że historia złomero zakończy się jak historia sralucha. Co drugi z pozostały kilkudziesięci egzemplarzy będzie miał 4 spoilery, neony i durnowate nalepki.

moj nie..zanim ktos go ospoileruje ruda go zezre do konca