Poszukiwana linka gazu do swapa 125/polonez

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam nastepujacy problem -przeprowadzam swap na silnik pochodzacy od forda w polonezie(taka mam bude akurat na stanie, ale wpasowany tak ze do 125p tez wchodzi) i potrzebuje linki gazu takiej samej jak w 1.4 16V rovera(tzn z jednej strony zeby pasowała na pedał gazu od poloneza a z drugiej strony baryłka) ale o okolo 10-15cm lub wiecej dłuzszej. Czy da rade dobrac taka pasujaca linke od jakiegos fiata ? Kiedys miałem Argente 2.0IE i tam była podobna linka tylko nie pamietam jaka miałą długosc w stosunku do tej z poldrovera. Podpowie ktos od czego dobrac ? Oczywiwscie linka moze byc tez od innego auta jezeli wejdzie po niewielkich modach(nie wiem moze jakas łada na wtrysku ?)
Pozdrawiam

Jak nie znajdziesz gotowej linki to:
Konsor. Produkcja linek motoryzacyjnych

tel/fax. 0 12 266 10 45
30-418 Kraków, Zakopiańska 147
pow.Kraków, woj. małopolskie

biuro@konsor.pl

Przerabiałem tam ostatnio linki do Harleya i za dwie bodajże 50 zł (przedłużenie).

Tak jak pisze Piatka, gość Ci to nawet jak będzie prosta na poczekaniu dorobi w 15 minut, mnie tak dorabiał i montowałem pod warsztatem

Jakbyś nie znalazł gotowej i będziesz dorabiał możesz podbić tu:
Łódź, ul. Wojska Polskiego 190
Tel. 602 - 285 - 428 ; 501 - 027 - 872.

A jak tam fiat "is"?

Cytat:
2012-02-06 20:14:04, menzuramenzura pisze:
Jakbyś nie znalazł gotowej i będziesz dorabiał możesz podbić tu: Łódź, ul. Wojska Polskiego 190 Tel. 602 - 285 - 428 ; 501 - 027 - 872. A jak tam fiat "is"?

Firme znam dorabiałem tam juz linki, ale prawde mowiac wolałbym dobrac cos fabrycznego, jest jeszcze opcja odwrócenia mechanizmu przepustnicy o 180 stopni i wtedy na styk powinno toto siegnac ale to wyjscie to ostatecznosc.
Fiata konczymy, w tym tyg bedzie juz gotowy baran, niestety przy -7 w garazu zapał do pracy szybko mija

Nie rozumiem, możesz dorobić linke na wymiar odpowiednią pewnie od ręki a chcesz kombinować i "dobierać" coś co będzie pasowało ale nie do końca.

Chodzi mi tylko o długosc i zeby pasowało na pedał, od drugiej strony i tak i tak musze dorabiac mocowanie do zespołu przepustnicy bo po prostu go nie mam ,a nawet gdybym miał to i tak musiałbym to wywalic bo maski bym nie zamknał. Co w tym złego ze chce dobrac seryjna linke ? Praktyka mnie nauczyła ze trzeba bazowac w miare mozliwosci na seryjnych czesciach a jak najmniej modzic

Prosty przykład - linka do harego przedłużana + ileś tam cali 500 pln
Dorobienie 2 linek - 50 zł
Zawsze możesz dorobić 2 sztuki na zapas

jak chcesz mam linkę z fiata 132 jest chyba dłuższa niż ta z 1,4 pasuje na pedał i ma baryłkę mogę zmierzyć ile ma i cyknąć foto. Moja maja ma uwaloną sprężynę ale to nie problem zmienić