Czy to jest legalne? :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś wpadłem na pomysł, aby uatrakcyjnić moją 2105

Chciałbym nakleic sobie napis na moja granatowa Ładzianke o treści "MILICJA"

Do tego taki zestawik: SYRENA

Oraz to: KOGUT

Oczywiscie syreny i koguta nie uzywalbym (jedynie na zlocie) na co dzień.

Co sądzicie o tym napisie? Legalne to czy nie?

[ wiadomość edytowana przez: bertesz dnia 2007-06-20 20:49:24 ]

na 90%- nielegalne.
podobnie jak wiekszosc przerobek tuningowych, filmow, ktore ogladamy i muzyki, ktorej sluchamy.

W tym kraju nic nie jest legalne włacznie z teoria ewolucji..

DEx

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2007-06-20 20:56:33 ]

Wątpie żeby przejeżdżający Pan w niebieskim mundurku przeszedł obojętnie obok takiego auta...
P.s jakbyś to założył i stanął na poboczu na trasie to nie jeden kierowca cisnąłby po hamulcach Kiedyś na krajowej 8 nie opodal Wrocławia na CPN-ie bodajże stały dwa milicyjne fiaty 125, też każdy zwalniał widząc coś niebieskiego z kogutami hehe

Cytat:
jakbyś to założył i stanął na poboczu na trasie to nie jeden kierowca cisnąłby po hamulcach

To ja w czynie społecznym a oni mnie beda za to karać?! hehe

Napisałem przed chwilą do Komendy Głównej Policji w tej sprawie. Jak mi odpiszą to się pochwale.

Cytat:
2007-06-20 21:04:11, bertesz pisze:
To ja w czynie społecznym a oni mnie beda za to karać?! hehe

No właśnie u nas za czyny społeczne sie czepiają. Nie dopłacisz 1 zł ZUs-owi to Cie będą targać do usranej śmierci, ale jak z kraju wychodzą mld zł tego nie widzą, także lepiej uważąc nawet na czyny społeczne

Nie wiem czy słyszłes ale jakis czas temu w radiu ZET pan WEISS poruszał pewien problem dwóch studentów którzy na impreze chyba Andrzejkową przebrali sie w stroje dawnej MILICJI. niestety zatrzymała ich policja i sprawa oparła sie o sąd a w dodatku kolesie dostali chyba wyroki w zawieszeniu.Trzeba miec specjalna zgode władz na użycie tych symboli

Cytat:
2007-06-20 20:51:28, mwarchalowski pisze:
W tym kraju nic nie jest legalne włacznie z teoria ewolucji.. DEx [ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2007-06-20 20:56:33 ]

Można na to spojrzec z inej strony:
W innych krajach obywatele maja na tyle rozwinięte poczucie prawa i porządku, że takie pomysły im nawet do głowy nie przychodzą W jeszcze innych po prostu boją się takich pomysłów, a w Polsce mamy taki nasz fajny bałagan, w którym prawie wszystko wolno...

Cytat:
2007-06-20 20:46:01, bertesz pisze:
Dziś wpadłem na pomysł, aby uatrakcyjnić moją 2105 Chciałbym nakleic sobie napis na moja granatowa Ładzianke o treści "MILICJA" Do tego taki zestawik: SYRENA Oraz to: KOGUT Oczywiscie syreny i koguta nie uzywalbym (jedynie na zlocie) na co dzień. Co sądzicie o tym napisie? Legalne to czy nie? [ wiadomość edytowana przez: bertesz dnia 2007-06-20 20:49:24 ]

Teoretycznie powinno byc legalne bo Milicja juz nie istnieje a że nigdy nie została uznana za organizacje zbrodnicza to i noszenie jej symboli nie jest zakazane. Także malowanie aut w barwy milicyjne jest całkowicie różne od obecnej Policji. Więc za to raczej do Ciebie sie nie przywala ale zawsze moga sprawdzić luzy na układzie kierowniczym, opony, wycieki oleju, emisją spalin itp w mysl zasady - jakiś hak się zawsze znajdzie.
Mam dla Ciebie propozycję - ponieważ Ład Milicja nigdy nie uzywała to może pomaluj sobie auto w barwy milicji z NRD i nic Ci nie moga robic.

to juz lepsza byla by wersja rosyjska bo zgodna z marka

Cytat:
2007-06-21 09:54:12, maxymilan pisze:
to juz lepsza byla by wersja rosyjska bo zgodna z marka

Nawet tego nie proponuj bo znowu zacznie sie afera o sierp i młot jako symbole zakazanego komunizmu radzieckiego

Cytat:
2007-06-21 10:02:33, andrzej_krakow pisze:
Nawet tego nie proponuj bo znowu zacznie sie afera o sierp i młot jako symbole zakazanego komunizmu radzieckiego

No a ile stresu dla przydrożnych dziewczyn wychowanych w byłym sajuzie jakbys takim autem przejeżdżał przez ich terytoria.

Cytat:
2007-06-21 10:02:33, andrzej_krakow pisze:

czasami trzeba odroznic rekonstrukcje historyczna od histerii
pozatym takie cos wygladalo by super ale to chyba nowsza wersja pozatym moglbys miec problem jak bys chcial wyjechac do rosji

to tez dobre - taka lada jezdzic

Cytat:
2007-06-21 12:32:47, Grzegorz2107 pisze:
No a ile stresu dla przydrożnych dziewczyn wychowanych w byłym sajuzie jakbys takim autem przejeżdżał przez ich terytoria.

Za to jakie byłyby grzeczne i profesjonalne

A dzisiaj mijałem gościa w pięknie odrestaurowanym Trabanciq z nalepką DDR i flagą NRD w środq . Na światłach podszedłem do chłopaka i ześmy se chwilę pogadali, szkoda, ze się spieszyłem...
Fajne są takie rekonstrukcje. Faktycznie taka Łada w barwach milicji rosyjskiej byłaby najlepsza (no wg mnie) .

sam napis teoretycznie jest legalny.
kogut już nie. nie wolno montować takiego urządzenia gotowego do użytku. ale atrapę już tak... teoretycznie.

bo pamiętam artykuł z przed jakiś 3-4 miesięcy, w któym pisano o SKAZANIU dwóch studentów paradujących w mundurach MILICYJNYCH, a w zasadzie w samych marynarkach po ulicy.
w mundurach wycofanych ze służby...
trzeciego uniewinniono, bo miał jedynie na głowie poruski hełmofon czołgowy...

zyjemy w popieprzonym kraju...

Cytat:

Co racja to racja...

Cytat:
2007-06-21 17:38:16, Góral pisze:
sam napis teoretycznie jest legalny.

etam. bedzie, ze propagujesz zbrodniczy ustroj.
teraz panie to strach pierdnac.....
zobacz to, o ile jeszcze nie zdjeli....
TVP i PR nie puszcza spotu PO, bo atakuje pisiory (mozna zobaczyc na stronie PO)...
Komuna wysiada przy zapedach inkwizytorow XXI wieku

Cytat:
sam napis teoretycznie jest legalny. kogut już nie. nie wolno montować takiego urządzenia gotowego do użytku. ale atrapę już tak... teoretycznie. bo pamiętam artykuł z przed jakiś 3-4 miesięcy, w któym pisano o SKAZANIU dwóch studentów paradujących w mundurach MILICYJNYCH, a w zasadzie w samych marynarkach po ulicy. w mundurach wycofanych ze służby... trzeciego uniewinniono, bo miał jedynie na głowie poruski hełmofon czołgowy... zyjemy w popieprzonym kraju...

co do mundurow to sie nie dziwie chodzi o to ze niestety ale milicyjne nadal sa prawie takie same jak policyjne , pozatym nie przesadzaj z tym SKAZANI bo dostali po 50 zl grzywny i nadzwyczajne zalgodzenie kary , a co wozu przerobionego na milicyjny to mialem znajomego ktory kupil od policji poldka i jezdzil pomalowanym w policyjne barwy tyle ze bez napisow
,pozatym kogut jak dla mnei nie jest konieczny do fajnego zrobienia autka

Cytat:

Jeszcze dwa lata temu myślałem, że Polska to taki dziwny kraj, a teraz widzę, że są jeszcze dziwniejsze...