[K] Śruby pompy wody Dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupię śruby pompy wody, takie jak ta przedstawiona poniżej. Śruba jest z cromy 2.0IE. Podejrzewam że takie same są w Fiacie Regata/Tipo/Tempra i Lancii Delta/Thema/Dedra.
Długość(mierzone razem z łbem): ~69mm
Średnica gwintu: ~6-7mm

Śruby te występują z takimi dwiema podkładkami:

Sprawa dosyć pilna.

Nie wiem co jest magicznego w tej śrubie, ja poszedłem do sklepu ze śrubami i kupiłem sobie cały komplet za 2 zł...

Ja też nie wiem. Byłem w 6 sklepach i nie mieli. Dodam że od RWD nie pasuje.

rwd ma najczesciej m6 sruby, fwd ma m8 bo niektore silniki fwd wisza na pompie wody, tyle, ze tak jak poochaty, nie wiem jaki problem kupic 4 nowe srubki m8 o odpowiedniej dlugosci i twardosci?

Twardość 8,8 juz powinna wystarczyć (standard)
Bierzesz śruby idzesz kupujesz nawet dłuższe tylko patrz na skok gwintu, docinasz i po sprawie.

Byłem dzisiaj w jednej z największych hurtowni w Warszawie. Oczywiście nie mieli. Tzn były ale za krótkie. Jeśli ktoś ma to niech da znaka. Mogę nawet zapłacić jak za zboże...

weź mi podaj dokładne wymiary tych śrub. Długość, długość gwintu, wytrzymałość itp. ja mam prawie pod domem taką hurtownię w której ani razu nie udało mi się nikogo moimi potrzebami zaskoczyć...

-długość części gwintowanej: 24-25mm
-długość śruby do łba: ~65mm

M8. Klasa 10.9. Reszta w pierwszym poście.

Toż to najprostsze co może być: śruba m8x80 mm w klasie 8.8 albo 10.9 ale ta pierwsza w zupełności wystarczy, z niepełnym gwintem i przyciąć na odpowiednią długość