Drgania na wolnych obrotach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanko. W moim samochodzie (Nexia, przebieg 120tys), po rozgrzaniu silnika, na biegu jalowym w srodku odczuwa sie drgania, drzy kierownica, nieraz drgania czuje sie nawet na fotelu. Co ciekawsze, w dwoch serwisach powiedzieli mi, ze poduszki pod silnikiem i pod skrzynia sa ok. i ze w sumie nie wiedza w czym rzecz. Silnik ma rowne obroty na biegu jalowym. W czasie jazdy wszystko jest w porzadku, chociaz przy przejezdzaniu przez faldy na drodze trzesie sie drazek od zmiany biegow. Moze Wy mi pomozecie skoro serwisy nie potrafia.

Pozdro

Mam Espero 2,0, już podczas kupna zauważyłem takie drgania - wydawało mi się jednak ,że łatwo je bedzie zlikwidować - wymienione zostało wszystko co było mozliwe: świece, kable, cewki, kopułka,palec, wiele testów na kompie dignostycznym, spaliny w normie (gary dopalją). Drgawki występuja tylko na biegu jałowym i też czasem są , czasem nie ma. Prawdopodobnie taka uroda mojego egzemplarza (niestety jest to "urok" klasycznego, mechanicznego dystrybutora iskry zapłonu).

Ponoć to normalne

Pozdro.