| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2003-09-22 10:10:26 o cholera... ja chyba dalej
chcialem oczywiscie sie zapytac, czy pomiar predkosci jest zwiazany z licznikiem kilometrow - w sensie elektrycznym, mechanicznym czy innym ??? |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-22 10:21:35 U ciebie w sensie mechanicznym.
Linka, przekładnie i te rzeczy. Pzdr. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-09-24 00:15:36 Prowo złośliwcu |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-24 09:57:07 Znowu kusisz??? A ja taki porządny jestem ostatnio..., dorosnąć chciałem... ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2003-09-24 10:56:03 Witam
zle zadalem pytanie stad cisza wersja ok: jesli licznik kilometrow wykazuje odchylke "w dol" od faktycznego stanu przejechanych kilometrow (dla dystansu 8,3 km wskazanie jest 7,0), to czy takim samym bledem moze byc obarczony wskaznik predkosci z powodu domniemanych przeze mnie jakis zwiazkow miedzy tymi dwoma licznikami ???? No i jeszcze chcialem ponowic zapytanie o te kontrolki. Caly czas nie swieca na zaplonie. Czy komputer wariuje ? Mirek |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2003-09-24 10:59:45 i jeszcze jedno - chyba zaraz mnie szlag trafi !!
Auto stalo tydzien u lakiernika.... renowacja lakieru... Zaczynam sie domyslac - prosze wiec o potwierdzenie..... Mirek |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-24 11:35:41 Napisz czego sie domyslasz a ja ci odpowiem co masz zrobic.
|
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2003-09-24 16:38:43 czytalem dzisiaj cos o migomatach, i koniecznosci odpiecia akumulatora z kompa, przy pracy lakiernika.
Moze to jest przyczyna wariowania kontrolek |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2003-09-24 18:14:54 boogi:
1 pytanie - niewiem, 2 pytanie - tak |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-25 09:15:41 Mysle ze sie mylisz. Tylko partacz lakiernik nie odepnie akuma.
Kontrolka elektronika silnika zczytaj blad, kontolka oleju sprawdz stan, kontrolka hamulaca recznego sprawdz czy sie nie zacielo gdzies (u lakiernika jets duzo pylu przed a nie po lakierowaniu) i to moze stanowic problem. Oczysci jeszcze kolo zebata na tylnym moscie (to od czyjnika abs). |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2003-09-25 10:39:43 Witam
Lakiernik niby nie partacz, ale pracownicy to inna bajka Moge przypuszczac ze jednak aku nie odpial - powod zegarek sie nie zatrzymal. Owszem, mogl go potem nastawic, tylko ze moj zegarek zawsze sie spieszy pare minut, zebym wszedzie mogl zdazyc. No i teraz tez sie spieszy........ |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-25 10:46:32 Jak nie odpiął, to wszystko się może zdarzyć... Najlepiej pewnie to znależć kogoś z takim komp. i przepiąć na chwilę. A dalej zależnie od rezultatów. Prędkościomierz i licznik km napędzane są od tej samej linki. Jeżeli założymy że przełożenia mechanizmu są na sztywno (np. nie ma luzu trybów na ośkach - to jest plastikowe badziewko PS. Jak zmierzyłes te 8,3 km? ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-25 11:09:55 O ile wiem o te paskudne zegarki ktore siedzia w kompie maja swoja bateryjkę. Zreszta mozesz sprawdzic to tak jak Prowo napisał . |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2003-09-25 11:34:48 Witam
Zegarek nie ma bateryjki i po odpieciu klem natychmiast staje. Wiec mnie chyba zaraz krew zaleje..... Jest odcinek obwodnicy bialobrzeskiej za Warszawa - fajna droga, ludzie tam jezdza ile fabryka daje, i ona ma dokladnie 8,3 km. A ja ile razy nie jade, wolno szybko, zawsze jest 7,0 km. Wiec, jesli to jest ok. 15 % bledu do dolu, to by znaczylo ze jadac 160, jade 190. A ostatnio pisalem, ze moc silnika spadla bo maks jade 170. No i by sie zgadzalo co innego: "Panie wladzo ile ???? nie ja tyle nie jechalem !!" W tym roku caly zwrot podatku mi dziabneli na mandatym dlatego coraz powazniej mysle o jakim Unidenie zeby mnie ostrzegal prze misiami w błękicie. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-25 11:40:11 Zegary bateryjek nie mają na 100%. Dalej nie wiem skąd te 8,3 km: tak napisali w gazecie czy znasz jakiś pomiar? Drogowcy lubią różne (zamierzone lub nie ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2003-09-25 12:06:58 tak bylo w przetargu, gazetach no i generalnie w powietrzu. Znam pare osob co maja interesy przy E7 i tez wiedzieli.
Ta obwodnica jest zbyt wazna , zeby tak okantowali. Powiedzcie czy reset kompa moze cos pomoc w takiej sytuacji ? |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2003-09-25 12:41:23 zaraz zaraz - migomatem ci ten lakier odnawiali?? |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-25 12:48:24 Hmm...
Ostatecznie widzę to tak: 1) Reset a jak nic to: 2) Podmiana na chwilę i dalej wg wyniku Co do odległości: Zobacz co podaje w innym samochodzie - przejedź się razem z kimś. Różnica 1,3 km na dystansie 8 km jest zdecydowanie za duża. A różnice na prędkościomierzu nie w tą stronę. Przyjmuję w ciemno zakład (jak zwykle o 2 piwa ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |