Spaliny w środku ?? [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam mały problem. Pewnego razu urwał mi sie przewód od benzyny, którędy powraca nadmiar benzyny i od tego momentu w aucie zawsze jak daje ogrzewanie śmierdzi mi benzyna co może być tego przyczyna, coś trzeba wymienić albo co ??? Bo kurde nie da sie wytrzymac. Nasila sie ten "zapach" w momencie jak auto jest na ssaniu i jest właczone ogrzewanie ??? TAk sie dzieje juz od około 3 miechów wtedy własnie uleciał mi ten przewód.
Dzieki za wszelkie info.

[ wiadomość edytowana przez: Patryk_malacz dnia 2003-09-24 19:47:34 ]

Dodam ze przewody wymieniłem i dalej smierdzi !!!!

Sprawdź jak wygląda gumowy przewód łączący silnik z "nerką" od ogrzewania!! Jeśli jest dziurawy to niestety będzie łapał zapaszki z otoczenia silnika. Co do zapachu benzyny to polecam looknąć czy na wyższych obrotach paliwo nie cieknie którymś z króćców przy gaźniku. Mi pomimo zaciśniętych opasek na przewodach paliwko sikało jak wściekłe na wysokich!! To chyba wsio!!

Sprawdź jak wygląda gumowy przewód łączący silnik z "nerką" od ogrzewania!! Jeśli jest dziurawy to niestety będzie łapał zapaszki z otoczenia silnika. Co do zapachu benzyny to polecam looknąć czy na wyższych obrotach paliwo nie cieknie którymś z króćców przy gaźniku. Mi pomimo zaciśniętych opasek na przewodach paliwko sikało jak wściekłe na wysokich!! To chyba wsio!!

ok musze to oblukac jak to tam wyglada bo nie da sie wytrzymać buuu

Zaprawdę powiadam Ci: używaj tylko czarnych, atestowanych przewodów hamulcowych nie tańszych niż 8 zł za metr, a wtedy unikniesz rewelacji typu benzyna lejąca się do rozgrzanego silnika. Była ta kwestia już kiedyś omawiana. A jeżeli śmierdzi Ci faktycznie spalinami to może też być nieszczelny wydech tudzież uszkodzona uszczelka pod głowicą, ale to mało realne.

Sprawdź gumki przy osłonach od popychaczy. To częsta przyczyna.