| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-03 11:53:54 wiec mam taki problemik po wymianie swiec, oleju i zdjeciu z filtra powietrza oslony kancik zaczol szarpac a wlasciwie dusic sie na wysokich obrotach efekt auto ktore wyprzedzasz zaczyna cie doganiac Dusic zaczyna jak przytrzymam go na obrotach 2 -3 -4 i zazwyczaj na 3 kolo 90 (nieraz nawet 80) zaczyna sie dusic, nawet przy wrzuceniu redukcji na 4(jadac 5 np 80) kiedy fiacik chwile jest na obrotach zaczyna zwalniac (nie pomaga wyciagniecie ssania). moje mysli koncentruja sie na nastepujacej probie rozpedzic autko az zacznie sie dusic wylaczyc silnik i wtedy sprawdzic poziom paliwa w gazniku moze gdzies przewod sie zagiol czy cosik i paliwo w wiekszej ilosci ma problemy z dostaniem sie do gaznika (poziom sprawdzalem jak autko stalo) brak mi pomyslow na rozwiazanie problemu wiec kieruje sie na drastyczne posuniecia Moze Macie jakies pomysly lub mieliscie podobny problem?? mi juz rece opadly aha dodam ze wymienilem jeszcze filtr paliwa ale to juz po tym jak sie zaczol dusic efekt = zero efektu pozdrawiam i czekam na wasze pomysly przyczyny tego problemu zapomnialem napisac dane silnika 1500 (wzmocniony 82 koniki) z poloneza z krzynka 5 [ wiadomość edytowana przez: prozak dnia 2004-05-03 11:55:27 ] |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-05-03 13:40:29 no niewiem,skoro to co napisałeś że zrobileś nie pomogło, to rzeczywiście wygląda na problemy z paliwkiem. może pompka już odmawia posłuszenstwa. no i może jeszcze coś z zapłonem(może się przestawil jak robiłeś przy aucie). albo aparat zaplonowy Ci się rozlatuje, zdejmij kopułke i sprawdz czy wszystko jest ok.
więcej pomysłów na chwile obecną brak ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-03 15:57:14 wlasnie aparat tez sprawdzalem zapomnialem dodac sorki za to platyny ok kopulka cala, niby wszystko ok zaplon przeregulowalem i lipa nic nie pomoglo
qrka pompka hhhmm tyle latek bez zazutu dzialala az dziwne by tak nagle zaczela niewydalac ale z drugiej strony co innego moglo by byc lub problem tkwi w samym paliwie oststnio orlen przejol stacje i nawet babka przyleciala do nich ze zatankowala palifko i silnik zatarla po tym |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-05-03 16:15:54 To jak wiesz że felerne może być paliwo, to weź je spuść i nalej jakiegoś innego z pewnej stacji.
Jak sie okarze że to wina paliwa to naślij na nich kontrolę..!!! |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-03 16:26:44 hehe to orlen
nie pamietacie juz chyba ostatniej afery z kontrola paliwa gdzie orlen wypadl najgorzej praktycznie i to kazda ich stacja a po tygodniu czy dwuch wydrukowano przeprosiny ze wszystkie badania na kazdej stacji orlenu byly pomylkowe i ze paliwo jest ok i trzyma norme. co do mojej sytuacji to chyba wyjade do cna ten syf i sprawdze benzynke z shela |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-05-03 16:32:50 Weż wylej to paliwo do jakiegoś zbiornika i nalej piątke jakiegoś pewnego paliwa ( z innej stacji ). Przynajmniej szybko sie dowiemy czego to wina....
Jak coś to będziemy szukać innej usterki... |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-06 10:34:41 zatankowalem vpawerka 10 litrow sytuacja sie powtaza jednak duszenie jest krutsze i slabsze ale mysle ze zalezy tez to od jakosci paliwa znaczy sie jest ono bardziej wydatne ale sam juz nie wiem
musze cos z tym zrobic bo zaczolem sie bac wyprzedzac od momentu dosc bliskiego widoku stara z naprzeciwka przy wyprzedzaniu punciaka rece juz zalamuje zostaje jedynie jazda na gazie bo palifko nie wiadomo kiedy zrobi niespodzianke zauwazylem ze nie dzieje sie tak gdy nie przyspieszam gwaltownie a stopniowo wciskam gaz jednak przy wyprzedzaniu to nie wystarczy szczegulnie gdy ktos jest dowcipny i woli ogladac fiaciki w wstecznym lusterku a jak jest na miescie to kazdy wie brak odpowiednich dlugosci do takiego wyprzedzania no i zapalency tuningowcy |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-05-06 11:01:44 Ja mam podobnie tylko odwrotnie bo nie mam niskich obrotów na benzynie. Na gazie jest ok ale jak przełącze na benzynke to musze miec wyciagniete ssanie na maksa bo inaczej gasnie. jak mam wyciagniete ssanie do połowy trzyma wysokie obroty jais czas a potem po mału po mału schodzi i gasnie. Jezdzic normalnie moge i na niskich nie szarpie ale jak tylko wrzuce luz puszcze sprzegło odrazu gasnie. Nie wiem czego to moze byc wina. Niesprawdzałem jeszcze dyszy od wolnych obrotów ale moim zdaniem wątpie zeby to było to. Jakies pomysły??
Z góry dziekuje za odpowiedzi Pozdro |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-06 11:06:41 doradzal bym wlasnie sprawdzenie dyszy wolnych obrotow nieraz jakis syf tam sie zatrzyma i gasnie tylko i wylacznie po puszczeniu gazu czytaj na niskich obrotach |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-09 23:25:33 wymienilem pompe paliwa przy wymianie okazalo sie ze kochani mechanicy przy przezucaniu silnika opaske na przewod paliwa dokrecili w tak cudowny sposob ze sie zsunela z czasem i na dodatek odepchnela przewod. ale nie chcac ryzykowac wladowalem pompe od starego silnika bo bylem pewien ze jest ok.
rezultat brak duszenia dziekuje za pomoc w szukaniu powodow problemu |