Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Toxic_X Toyota Celica Krosno | 2003-09-28 22:11:29 Mam takie nietypowe pytanie do was ![]() Mam silnik 1.6 16 V o oznaczeniu 4 AFE i teraz tak w jakich modelach wychodzil jeszcze taki silnik???? I pytanie 2 Jakie sa jego odpowiedniki np 2.0 16 V lub inne Tzn chodzi mi o to ktore silniki maja ten sam typ mocowania i mozna by bylo zastosowac je w zamian silnika 4 AFE ???? |
![]() ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-09-28 23:43:45 Co do modeli to ten typ silnika obsługiwał co się tylko da ![]() ![]() Skoro silniki te (tj. 1.6, 1.8, 2.0) montowano w tej samej budzie od Cariny E, to z mocowaniami nie powinno być problemu, nie wiem jak z półosiami, przegubami i skrzynią biegów. Sam rozmyślam nad zamianą 4E-FE na 4A-FE lub jakiś podobny, bo oba te silniki montowano w Corolkach, ergo większy silniczek powinien przypasować w miejsca mocowań pod maskę mojego autka ![]() ![]() |
![]() Toxic_X Toyota Celica Krosno | 2003-09-29 11:12:59 No ja wlasnie tez zastanawiam sie nad zmiana silnika i wolal bym cos mocniejszego ale zastanawia mnie co i z czego mozna by zalozyc ![]() Jesli cos jeszcze wiesz to daj znac ![]() A tak apropo to moze macie namiary na kogos co wozi silniki i ile kosztuje np taki silnik??!! |
![]() ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-09-29 20:29:47 jak chcesz na początek coś o swapach Toyoty się dowiedzieć to polecam zaprzyjaźnione forum Corolli null oraz opcję szukaj oczywiście ![]() z firm zajmujących się ściąganiem silników mogę Cię tylko odesłać do następujących adresów: link 1 link 2 link 3 link 4 panowie sprowadzają z USA co sobie tylko zamarzysz link 5 i oczywiście klasyk ![]() owocnych poszukiwań |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-29 22:45:02 z tego co widzialem to mocowania powinny pasowac do wiekszosci silnikow nawet 3SFE moze wsadzisz.Jest chyba jeszcze na sprzedarz taki silniczer razem z osprzetem i kablami,komputerek mam w domu. |
![]() Toxic_X Toyota Celica Krosno | 2003-09-29 23:29:05
No wlasnie tego szukałem wielkie dzieki Ale profesjonalna odpowiedz ![]() |