[S] Wyczynowy silnik 1.6 DOHC + skrzynka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie sprzedam mój silnik z kantorajdówki wraz ze skrzynia , nie bede duzo pisać bo wiekszość z was wie co w nim jest ale tak na szybkości silnik po pelnej kapie , blok na 3 szlifie , nowe tłoki z garbem , głowica planowana do gniazd zaworowych po regeneracji, wałki 320* wraz z nastawynymi kołami rorządu rodem od crofta, aparat zapłonowy z czujnkiem halla z fiata tipo na module, lekki zamach toczony pod wieniec , gaźnik to przerobiony weber 34 ADF 250 , kolektor rurowy z IS + układ wydechowy giety na gietarce z rury fi 50 mm z 2 tłumikami przelotowymi bosala , nowe sprzegło z 2.0 ( wieksza srednica tarczy i docisku o 15 mm, i tam jeszcze pare rzeczy . Moge dorzucic druga skrzynie i wiele czesci do dohca jakies poduszki skrzyni biegów w tym jedna nowa , sciagacz do płytek zaworowych , sportowa miske oleju z podwojnym dnem i zamnknietymi komorami po bokach , jakies nowe uszczelki , filtry itp. Silnik ma przejechane od kapy jakies 3500 km z czego jakies 150 km na jednym KJSie i tam moze 200 km treningowych po jakis szutrach . Dodam ze spalanie wynosi przy predkosciach 100-120 12,5 l a tak 80-90 km 8,3 l wiec jest zacniej jak na takiego dohca . Cena jaka mnie interesuje to 4500 tys .

nascigales sie kantem.....

2.3 turbo wrzucam :]

Cytat:
2010-07-02 08:53:24, Barti125pGRT pisze:
2.3 turbo wrzucam :]

klasa tak samo kiepska jak 1.6

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

czy masz jakiś on board z tym silnikiem, albo filmik z zewnatrz??
Szukam, tak trochę na szybko 1.6, lub 1.8 dla kumpla....
Cena w miarę oki, dlatego jestem zainteresowany.

na yotube jest jeden :p a 2.3 turbo zalezy z czego mar :p
link na filma kant

[ wiadomość edytowana przez: Barti125pGRT dnia 2010-07-02 22:30:21 ]

2,3 - od volva?

[ wiadomość edytowana przez: waco dnia 2010-07-03 08:04:51 ]

ja bym stawiał na władce pierścieni

Cytat:
2010-07-03 08:07:59, Blady pisze:
ja bym stawiał na władce pierścieni

no tak zawsze to o jeden garnuszek więcej do nakarmienia

Barti
masz już coś konkretnego - pochwalisz się

a nie kombinacja fordowskiego dohc z glowica z coswortha?

to musialby byc rozwiert bo 2,3 w oryginale to byl chyba tylko v

Były też 2,3 R4 m.in w galaxy

panowie nie robcie bałaganu... jak tylko bede mial calego dawce to sie pochwale ...

up

up

w dalszym ciagu :]