| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-28 16:57:41 Mam dziwny problem z odma u siebie w samochodzie. Otóż czasem z odmy chlupnie olejem..tak jakby bez powodu . Z własnego doswiadczenia jeszcze na fiatowskim silniku wiem iz im mocniej sie samochód butowało tym wiecej tego oleju wychluptywał z odmy ( oczywiscie juz przy konczacym sie silniku i dosc mocnych przedmuchach ).
Wczoraj specjalnie na probie sprawnosciowej wytrałem sobie dekiel w miejscu gdzie idzie odma zeby miec idealnie czysty...przejechałem na maksymalnych obrotach trase ( 1 i 2 bieg do konca ) i nic nie poleciało..a pozniej w drodze powrotnej do domu znow wystapil lekki wyciek oleju. Probe sprawnosciowa przejechalem na benzynie a trase do domu na gazie. Moze byc to wina jazdy na gazie ?! Nie wiem co mam myslec o tym problemie... ma ktos jakies pomysły ?! aha..mam silnik polonezowski wiec odma idzie z pokrywy zaworów.. |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-09-28 17:10:32 ja bym sie tym nie przejmował zawsze z odmy leci troche oleju |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-28 17:13:40
no własnie nie zawsze...bo wczesniej tego wycieku nie widzialem A nie mam znow ochoty robic czy wymieniac silnika, jakby go juz mialo cos trafić - odpukać . Bo tak mi sie dobrze i czesto jezdzi na gazie jak nigdy dotąd |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-09-28 17:15:49 nie wiem ale w maluchu odma mam puszczona do tyłu i zawsze tam jest zaolejone więc to chyba nie jakas wada |