MotoNews.pl
2 Ceny paliw (105088/0) - NT

Ceny paliw

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W tym temacie prosilbym was zebyscie pisali ile kosztuje u was benzynka lub ropa. Z tego co widzialem to 90 km od mojego miejsca zamieszkania to paliwo jest tansze o 30 gr. Czy cena zalezy od odleglosci stacji od rafineri ??

na statoilu w Starachowicach bezolowiowka kosztuje 4,18 hmm straszna drozyzna...

u mnie tez 4,18 zl

hmm sa jakies stacje z tanszym paliwem ale hmm nie wiem czy mozna to wogole nazwac benzyna...

widze ze ktos tu o auto dba

ostatnio (tzn sobota) placilem na neste w wawie 4,01 A wszedzie bylo 4,07 (na innych neste) nie wiem czemu tak tanio. Co prawda pierwszy raz w zyciu stalem w kolejce po benzyne A dzis z tata rozmawialem i podobno maja jeszcze o 7 groszy podwyzszyc ceny benzyn

to ja chyba zadzwonie do kolegi zeby mi sprowadzil troszke litrow pb 98

Cytat:
2005-07-12 16:12:16, taz pisze:
widze ze ktos tu o auto dba

ano trzeba dbac

Cytat:
2005-07-12 19:33:10, taz pisze:
to ja chyba zadzwonie do kolegi zeby mi sprowadzil troszke litrow pb 98

98 juz nie tankuje z prostego powodu. Nie stac mnie na 98. do nie dawna jezdzilem tylko na 98, ale prz dzisiejszych cenach, daruje sobie ten luksus...

ale wiesz 98 z ukrainy jest nawet tansza niz 95 z polski

hmm ja jezdze na 95...

Cytat:
2005-07-12 20:41:59, taz pisze:
ale wiesz 98 z ukrainy jest nawet tansza niz 95 z polski

tam benzyna kosztuje 2 zl za litr czyli tyle ile powinna... Gdyby nie te nasze pieprzone akcyzy, podatki i te inne pierdoly benzyne tez by tyle kosztowala

Niestety odległość od rafinerii jest odwrotnie proporcjonalna do ceny paliw, czego przykładem jest Gdańsk. Tam ON często bywa droższy niż 95PB w Toruniu. Najtańsze paliwo jakie spotykam jest na stacjach między Toruniem a Chełmnem (a naprawdę dużo podróżuję), oprócz tego na stacjach NESTE (samoobsługowe) i Esso. Nigdy nie tankuję w "przypadkowych" miejscach i dzięki temu unikam kłopotów z autem. Ale tankowanie 98 to chyba przesada Jedno jest pewne: jeśli ceny paliw dalej będą rosnąć, to my (czyt. kierowcy) powinniśmy wziąć sprawy w swoje ręce i interweniować gdzie trzeba.

slyszlaem ze od 15 wrzesnia benzynka bedize tansza o 25 gr

To prawda, bo obniżono akcyzę. Ale na wszelki wypadek stacje podniosły ceny i po 15 będą udawać, że je obniżają - zabieg prosty, ale jakże skuteczny... Tylko kto da się na to nabrać

wczoraj na neste w wawie placilem pb95 po 4,21

dawno nie tankowalam benzyny ale u nas jest duzo drozsza:/

Strach podchodzić do dystrybutora na Orlenie 4,25

tak mało ??
e to jakby bylo po 4,25 paliwo to ja bym biegal do dystrybytora
u mnie chyba 4,30 albo 4,40

w wawie jest (byla ostatnio) pb 98 po 4,18 na neste