MALUCH 1.7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wróciłem właśnie z Technicznej z TUNINGOWEGO PUCHARU ŁODZI i było duzo aut ale mnie zainteresował maluszek silnik od Alfy 1.7 130KM znajdował sie w srodu na miejscu tynych foteli a z tyłu pod klapą była skrzynia biegów ,hamulce tarczowe wetylowane a maluch wygladał jak seria oczywiście ładny lakierek czerony ale przyspieszenie do 100 km/h poniżej 6 sek !! poprostu rakieta ach żebyscie widziieli jak to sie zbiera co ciekawe dobrze sie trzymał drogi jak zdobede foto zaraz wstawie

no niezle niezle
3ekam na fotki

mój Boże niedługo ciężko będzie kogoś zaskoczyć 1.1, a 0.9 w maluszku wszystkim tak spowszednieje, że nikt go nie odróżni od silnika serii. po prostu masakra... czekam na fotki rakieta..

Kozak maluszek, ale nie był nic a nic poszerzany albo opuszczany ???z taką mocą to musiał zdrow ciągnąc przy ilu mu sie ztrzymuje predkosciomierz

Jestem ciekaw ja kto wyglada juz nie wpominaj o zobaczeniu go w trasie. Zapodaj fotki to oblukamy go wszyscy. ja tu myśle nad 1.1 a tu jzu wkłądają 1.7 boszeee. Poczekam na 5 litrówke

o tym maluchu z silnikiem alfy już kiedyś słyszałem... z tym, ze tamten, którego ja widziałem był biały. Pokazywali go kiedyś w tv - kręcił fajowe bączki na asfalcie - zupełnie jakby był na lodzie! Słyszałem, że miał być zmieniony ten silnik na jakiś mniejszy bo właściciel nie mógł go na drodze opanować.
Apropos dziwacznych silników w Maluchach to najbardziej odjechane konstrukcje montowane były w Malcach, które ścigały się na torach płaskich w latach osiemdziesiątych - np. na lotnisku w Toruniu. To była masakra: silniki od motorów - napęd przenoszony łańcuchem!, zmienione konstrukcje nadwozia... ach to były czasy polskiego sportu samochodowego... szkoda, że się skończyły.

Tutaj jest zdjęcie, które zrobilem na targach w Poznaniu jakieś 7 - 8 lat temu. Ten Malec ma właśnie zamontowany silnik z motoru - spójrzcie co ma na miejscu fotela pasażera.

[ wiadomość edytowana przez: czeczun dnia 2003-09-28 19:47:18 ]

Ten biały maluch należy do Pana Ignaczaka wraz z synem i teraz ma silnik od Citroeana Visy 1300

Poprostu cudo. Wszystko jest dla mnie jasne, ale jak wygląda piasta tylnych kół. To jest dla mnie zagadka

nom niezle niezle qurde jak ludzie maja czas i kase na takie rzczy to jest spox niedlugo jak ktos wsadzi silniczek 1.1 to juz nic zadiwiajacego bedzie ;/ no teraz czkamy na jakis 2.0

wlasnie wrocilem z takiego meetingu rajdowego w chorzowie, widziałem rafałamaxi i jego malczaka!!!! cudenko drze ryja gorzej od najgorszej teściowej

ja mam fotki zaraz wrzuce a tak poztym tena maluch ma 4 s do 100 tak twierdził własciciel..

MALEC 1.7

niestety własciciel tego malucha nie chciał otworzyc tylnej klapy...

spoko spoko owiliście że Bryzek bajeruje fajna maszyna ale w te 4 s. do 100 to za cholere nie uwierzę

Widze ze własciciel tego maluszka 1.7 to jakiś burak wszyscy sie chwala swoimi przeróbkami a on nie pokazuje co tam, w rzeczywistoci ma moze qrna 1.1 po przeróbkach i świeci ze ma 1.7 ehhhh nie rozumie takchi ludzi.

Ale BESTIA to bezapelacyjnie. Tylko że brzydki.

Panowie ja widziałem jak to jeżdzi zreszta wszyscy co byli widzieli silnik napewno był 1.7 albo jeszcze wiekszy bo było widać skrzynie biegów pod tyla kalpą i była OGROMNA a ja pytałem sie własciciela ile ma do 100km/h to powiedział że poniżej 6 sek. ale naprade zaperdala to niesamowicie na torze było tez ferrari i ten maluch miał bardzo podobne odejście tez sie dziwie dlaczego nie chciał pokazać motoru ale to jego sprawa moze jeszcze nie skończony

Cytat:
2003-09-29 09:15:04, Patryk_malacz pisze:
Widze ze własciciel tego maluszka 1.7 to jakiś burak wszyscy sie chwala swoimi przeróbkami a on nie pokazuje co tam, w rzeczywistoci ma moze qrna 1.1 po przeróbkach i świeci ze ma 1.7 ehhhh nie rozumie takchi ludzi.

Czemu od razu burak...?
Według mnie jego sprawa
Swoją drogą z jakiego miasta jest ten koleś?

ŁÓDŻ