| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-02 13:44:16 Witam wszystkich fanow naszej polskiej ( tudziez wloskiej ) motoryzacji. Mam pewien dylemat i sam nie moge sobie z nim poradzic. Mianowicie chodzi o to, ze kupilem sobie przezroczyste klosze. Wiem, ze przednie i boczne moga byc przezroczyste, ale czy tylnie??? Jak do tego sie ma prawo drogowe? Malacz w swoich nowych oczkach wyglada jak nigdy nie wygladal i zal mi bedzie go ich pozbawiac. Jesli cos wiecie to pomozcie... |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2003-09-02 13:54:54 |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-09-02 16:08:21
Za co mandacik chyba żartujesz może świeciiły ci na różowo |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2003-09-02 16:13:34 Dokladnie nie mogles dostac mandatu za biale klosze! chyba ze tak jak pisze lukasz swiecily na rozowo albo moze wogole zarowek nie wymieniles |
SzymonX F&F Sympatyk FiaT krk | 2003-09-02 16:15:56 hmm
pytajcie sie Pana policjanta ja mowie jak bylo i zacytowalem co powiedzial wiec ..... |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2003-09-02 16:19:36 W niektorych samochodach seryjnie juz daja takie lampy( np Lexus) wiec nie moze to byc cos niezgodnego z prawem... |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2003-09-02 16:32:00 Wniosek jest jeden - ten gliniarz to jakis cwel |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-02 17:41:35 No fakt... Tylko niebieski zawsze ma racje |
SzymonX F&F Sympatyk FiaT krk | 2003-09-02 21:11:45 no wlasnie Sa tacy upierdliwi gliniarze!! kluc sie z gliniarzem to jeszcze na tym gorzej wyjdziesz |
![]() EGON-TKL ZGIERZ | 2003-09-02 22:53:07 jeśli klosz ma homologacje a do malucha białe mają to takie litery typy E 20 i siwatła świeca na czerwono i pomarańcz kierunek to jetseś jak najbardziej z przepisami a kolor klosza nie jest wazny ważne jest to na jaki kolor lampa świeci np. firma Hella robi tylne lampy zielone niebieskie czarne seria Magic Lights oczywiscie nie do malucha białe są lepij widoczne zwrócie uwage że zaczeli białe montować w sygnalizacje świetlne |
![]() OETTINGER F&F Sympatyk DF KOMBI KROSNO, DUKLA | 2003-09-04 22:30:59 jak najbardziej moga być,przecież teraz wielu producentów samochodów robi lampy w stylu ala lexus ,jak policjant nie ma sie do czego przyje...to sobie znajdzie jakies zawsze sciemy i bedzie trul zycie byle tylko zabrac dowod w najgorszym przypadku albo przynajmnmiej dac jakis mandacik |
Przemol 126p Poznań | 2003-09-04 22:41:42 Zawsze możesz szkiełą powiedziec tu jest homologacja "walcie się na ry.......j. i koniec, Mandatu nie przyjmuj niech sprawa skończy się w sądzie. Tam im pokażesz słynny znak homologacji E20 na kloszach ,a skończy sie to ukaraniem Palanta i oficjalnymi przeprosinami. (to jest mój przypadek) Sprawa rozpoczeła się i 2min było po. Mieli jakieś sankcje temu łobuzowi wytoczyć, no ale nie wiem co tam mu wkońcu zrobili . Nara i powodzenie z niebieskimi łobuzami |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2003-09-05 00:56:18 Tym bardziej, ze w przepsach Ruchu Drogowego wyraznie jest okreslona barwa swiatla, a nie barwa klosza. Tak wiec mozesz miec nawet pistacjowe, byleby swiatlo bylo w kolorze o ktorym mowi KRD. I NIGDY nie przyjmuj mandatu jesli beda ci go chcieli dac za tylne lampy biale, bo nie maja ku temu absolutnie zadnych podstaw. Od razu mow, ze nie przyjmujesz i prosisz o skierowanie sprawy do sadu grodzekiego. Mialem raz takie zatrzymanie i niestety policjant jak uslyszal te slowa poparte jeszcze tekstem o barwie swiatla a nie klsoza, schowal notatnik i powiedzial, ze jada dalej....
Takie zycie... Niktorym sie chce, a innym nie... |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-09-05 01:05:00 z psami jest roznie... ja bym dzisiaj dostall za agresywna jazde a jakby sie przyczepil to bym mial ostra jazde - naklejka na szybie nie zgadza sie z numerem rejestracji (pozyczona szyba przednia od qmpla - wypalily sie czerwone zarowki z tylu i mi swieca na bialo - gasnica niewazna - niebieskie postojowki takze mial do czego ale okazal sie wporzadku kiedys jak na rekawie wywijalem wracajac do domu i mnie zatrzymali jak parkowalem pod domem juz na spokojnie to mi kazali dmuchac bo koles myslal ze na bombie jade |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2003-09-29 23:36:12 Witam!!!Jak wiedza wszyscy posiadacze bialych kloszy w PF 126 i pochodnych, zarowki pomalowane na odpowiednie kolory wypalaja sie szybko...Ale widzialem na to zajebisty patent: Mianowicie mozna zarowki zastapic diodami,ktore sa umieszczone w normalnej oprawce i bez problemu pasuja...Widzialem cos takiego na Allegro...Wedlug mnie cos takiego to same plusy...Szybszy czas reakcji,nie przepala sie i ma intensywna barwe...Koszt takiego badziewka to okolo 20 zl za sztuke...I wtedy psy moga Wam nagwizdac...Co do koloru swiatel, to musi sie zgadzac jedynie barwa swiatla a nie kolor klosza!!!Wyslalem kiedys zapytanie do redakcji ''Motoru''...Koles powiedzial wlasnie to co napisalem wytluszczonym drukiem...Jezeli jest znak homologacji kaz im sie walic na ryj!!!!!!! |
yabcok126 nissan skyline Olkusz | 2003-09-29 23:58:50 Co do niebieskich postojowek w KRD jest napisane ze nie moga byc barwy czerwonej oczywiscie z przodu wiec kazdy inny kolor jest dozwolony, wiec nie mogo sie do tego przyczepic ale kazdy nibieski ma fantazje i bedzie sie przywalal do wszystkiego ,w swietle prawa o ruchu drogowym kazdy tuning powinien byc wbity do dowodu ale jest to szysta teoria |