MotoNews.pl
2 Gaśnie na zakrecie (264703/0) - NT

Gaśnie na zakrecie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukałem podobnego tematu na forum lecz nie znalazłem
samochód to big fiat z silnikiem rovera pojawił sie problem taki ze auto gasnie w trakcie szybkiego skretu w prawo w lewo mozna krecic bąki i nic sie nie dziej w trakcie jazdy na wprost tez jest super
paliwo jest , cisnienie jest jak auto zgasnie to nadal utrzymuje sie 1 bar w ukladzie , sprawdzone wszystkie przekazniki itp
klurde co to moze byc moze ktos miał podobny problem ???

Za mało paliwa?

Proponuje nie skrecac juz wiecej w prawo.

mało paliwa i pompa może się zapowietrzać.

to jest zewnętrzna czy w baku?
Jeśli zewnętrzna to może zmień kąt jej zamocowania

wewnetrzna. Jak masz malo paliwa to tak sie dzieje - kiepska konstrukcja baku.

to nie jest wina ze w baku jest malo paliwa
bo to pierwsza rzecz kturą sprawdziłem
zatankowane ful paliwa i bez zmian

sprawdz czy jak ruszasz kluczykiem to nie gasnie auto - ja mialem podobnie jak mi padala kostka w stacyjce. Potem sprawdz ułożenie kabli i kostek elektrycznych w komorze

kable, bezpieczniki, przekazniki sprawdzone juz kiedys
nie wiem czy to wina stacyjki ale jutro sprawdze
nieraz uda mi sie cos takiego ze jak go zmuli i jak juz prawie silnik
zgasnie i jak szybko wcisne sprzegło i pomanewruje gazem
to znowu wchodzi na obroty i zasówa do przodu
kurde to wyglada jak by jakis kabel był luzny
ale co to moze byc :-/

objaw ciężki to zneutralizowania ale jest prosty sposób na pozbycie się go-sprzedaż fiaciora, zadzwoń pod 504 316 745 a Twoje problemy zostaną rozwiązane

nie wiem czy wykorzystałeś przy połączeniu wtyczkę poloneza w sensie pompa kabel.
ja nie mam tej wtyczki idącej od pompy, masę mam poprowadzoną pod metalową klapkę rewizyjną pod kołem zapasowym, miałem tak że ta masa mi się luzowała i nie było styku wtedy też pompa nie miała prawa działać

jest na wtyczke ale to tez juz było sprawdzane
pompka była podpieta bezposrednio z akumulatora i działo sie to samo

hemi a ile dajesz za fiaciora ??

Prubowałeś... zmienić akumulator? Mi się kiedyś na dziurach robiło w akumulatorze zwarcie, cały prąd szedł w piz..., na małych obrotach alternator nie wyrabiał i silnik gasł. Przez trzy lata nie wiedziałem o co chodzi, dopiero jak smochód kumplowi sprzedałem to znalazłem usterkę.

tez tak zrobiłem
jeszcze jedna sprawa
kiedys wymieniłem pompke paliwa i moze byc tak ze nie koniecznie wsadziłem ja spowrotem w dobre miejsce tzn jak sie wklada do baku moglem ją obrócić w kolo wlasnej osi
nie wiem czktos rozumie to co napisałem