MotoNews.pl
1 ŁADA 1500 S (26659/13) - NT

ŁADA 1500 S

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
JESTEM WŁAŚCICIELEM ŁADY 1500 S Z 1979 ROKU STAN IDEALNY 100 PROCENT ORGINAŁ 64 TYS.PRZEBIEG CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ ILE JEST WARTA?

Poczekaj jeszcze rok, skonczy 25lat i zarejestruj jako zabytek. Wartosc wtedy sie podniesie. Dzis zalezy wylacznie od kupujacego....

boreg, ale z kolei chyba ktoś na forum mówił, że rejerstracja jako zabytek to nie jest najkorzystniejsze rozwiązanie. Nie pamiętam już z jakich względów tak jest (nie wiem, może ktoś przypomni?), ale raczej się nie opłaca rejerstrować jako zabytek.

Cytat:
2003-09-30 19:37:20, mily_byd pisze:
(....) raczej się nie opłaca rejerstrować jako zabytek.

ja sie nie zgodze. juz na samym bandyckim haraczu, czyli OC jest sporo znizka.... czemu uwazasz, ze sie nie opyla????

co do ceny tej lady... to zalezy gdzie spytasz. U nas podamy wartosc na pewno sporo wyzsza, niz na jakims forum drestuningu....
trafiles na maniakow....
ale powiedz ile za nia chcesz....

Zabytek - 50%OC i "wieczny przeglad". A, ze trzeba troche pobiegac, aby to zalatwic to inna sprawa...

Nie opłaca się!!!!!
1) PZU daje i tak 50% zniżki dla aut pow 25 lat - nie tylko dla zarejestrowanych za zabytki
2) Przy rejestracji jako zabytek trzeba wykupić Kartę Auta - koszt ok. 1000zł
3) Masz przynajmniej formalnie stały nadzór konserwatorski nad swoim autem
Andrzej

z ubezpieczeniem to jest tak że auto musi skończyć rocznikiem 25 lat czyli z zasadzie jak już będzie miało 26 a PZU liczy to w ten sposób że od podstawy ubezpieczenia odejmuje twoje zniżki i od tego co wyjdzie 50% jeszcze odejmuje wiem bo tydzień temu ubezpieczałem a jeśli chodzi o rejestracje jako zabytek to już gorzej bo musisz przejść oględziny rzeczoznawcy czy oby napewno auto jest zachowane w orginale i niestety wszystko musi być orginał poza tym nowe tablice i jeszcze przykra sprawa nie za mocno możesz poryszać się tak zarejestrowanym wozem za granicami państwa chyba że wystąpisz wcześniej o zgodę konserwatora zabytków. co do kosztów całej operacji to nie znam.

Ja zostaje tylko przy zniżce w oc do której nie trzeba żadnych takich pierdół poczyniać