Firma dorabiajaca elementy gumowe.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Temat mojedo zapytania nie jest bezposrednio zwiazany z motoryzacja ale jako ze moze byc bliski to szukam na forum pomocy .

Mianowicie szukam firmy, ktora bylaby w stanie za rozsadne pieniadze dorobic mi takie tuleje (mam stara, miekka i troszke wyrobiana jako wzorzec): na zdjeciu nowe tulejki:

Sa to tuleje na ktorych mocowany jest silnik w 50 letnim gramofonie thorens.

Potrzebuje generalnie kilka sztuk lecz gotow bylbym zamowic ich duzo wiecej (50-100 sztuk) - zapewne jest jakies minimum od ktorego ktos by sie podjal wykonania.

Orientujecie sie czy jest jakas firma w Polsce, ktora podjelaby sie tego wykonania za rozsadne pieniadze?

z gory dzieki za podpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: bolec666 dnia 2012-03-23 08:32:31 ]

Może spróbować wykonać zamiennik z PUR? Kwestia doboru twardości. Co do elementu z gumy dobrym tropem mogły by się okazać reliktowe społdzielnie gumiane rodem z PRL gdzieniegdzie się takie ostały.

[ wiadomość edytowana przez: -TOMMY- dnia 2012-03-23 10:13:14 ]

jak nic nie znajdziesz to mogę poszukać kontaktu do firmy gdzie dorabiałem na zamówienie gumowy oring do podnośnika, takiego z marketu, zrobili mi to za 20zł i to jedną sztukę, robią z tego co wiem wszystko a przy większej ilości nawet było by taniej. Mi to załatwiał ojciec wiec musiał bym sie z nim skontaktować.

Ewentualnie jest taki sklep w poznaniu http://www.guma.poznan.pl/ gdzie mają naprawdę mega rzeczy co w sumie sobie zapragniesz. Może uda się dobrać coś bardzo zbliżonego lub nawet takie same.

Wyroby Gumowo Metalowe
Guma – Produkcja
ul. Kiełczowska 66c
51-315 Wrocław

ja z nimi współpracuję służbowo, może by się podjęli.

Tommy, obawiam sie ze PUR bedzie za twardy mimo wszystko, wiem ze niektorszy w tym przypadku stusuja zamienniki z silikonu,

Dzieki Panowie za namiary, powysylam zapytania

Jak pracowalem w Krk, to robilem niektore uszczelki tu:
http://www.uszczelki.net.pl/
mozesz zapytac

Cytat:
2012-03-26 08:27:42, bolec666 pisze:
Tommy, obawiam sie ze PUR bedzie za twardy mimo wszystko, wiem ze niektorszy w tym przypadku stusuja zamienniki z silikonu, Dzieki Panowie za namiary, powysylam zapytania

PUR też można odleć w różnych twardościach, bodajże od 30 Sh