| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-27 21:40:43 ...
przegladajac forum natknałem sie na temat o Fiacie 124 ktory znalazł sie na wiejskim tuningu. No i pewna osoba napisała ze ma takie cudo w szopie rocznik 71 skóra alusy i gnije. Wszyscy o nim zapomnieli, moze udało by sie to łyknąć i zrobic jakiegos kilera na szczurową dla tych co nie wiedza jak to wyglada ![]() |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-08-27 21:44:59 widziałem takiego na szrocie na slvacji... |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-08-27 21:46:54 No taki to wypas . |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-08-27 22:03:07 Koniu daj linka do tego wątku... |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-27 22:26:35 wlasnie sie dowiedzialem ze nie jest to dokladnie ta wersja. Chodzi o inna wersje z dwoma lampkami z przodu:
silnik 1.6 DOHC |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2003-08-27 22:31:29 koniu a ten na dole to tez 124?? a dajemy im link ?? jeszcze ci podwedza go |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-31 09:10:24
zdjecia były na stronie fiat-abarth.de wiec podejzewam ze to fiat. Ale kto wie |
MAGNUM 125 Reda | 2003-08-31 11:45:59 właśnie, ja czasami szukam fotek sportowych ład na necie (one sa po prostu śliczne myśle że w tym wypadku zainstniał 'ogólnie akceptowalny błąd' hehe jak to fajnie brzmi |
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-08-31 14:36:50
...wiesz...to było by całkiem nice...ale nie po to kupowałem 125A aby robic z niego Race`a..choc nie powiem..i taka mysl przeszła mi przez głowe... ...moze nawet replika Abartha` 125
jednak ja zdecydowałem sie na totalny orginał!... ..chce uzyskac żółte tablice... |
Yaro Fiat 125p Kraków | 2003-09-01 10:04:07 Zgadzam się z Kosą...
Ja też kiedyś miałem dosyć kosmiczne plany do mojego klasyka... ...ryczący wydech, 2.0, klata chromowa, gleba... ...ale stwierdziłem, że to nie jest to... jak orginał, to orginał |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-01 17:01:38 Kazdy lubi coś innego. Mi np. nie wystarczyłby seryjny samochód, który wygląda jak każdy inny. Co prawda jest tu inna sytuacja gdyz starych fur jest mało i odresteurowana budzi wielki podziw to mnie to jakoś nie rusza. Robiąc samochód nie mam zamiaru go obwieszać spoilerami, dokladac mu jakiś głupich światełek itp. bajerów, chce po prostu miec klasycznie podrasowaną fure. Zreszta patrzać na fury z abarth-gmr mozna po prostu wyciągnąć gały i dokładnie w tym kierunku chciałbym iść z przeróbkami. Zresztą jak narazie o tym fiacie nic nie wiadomo, wiec dalej będe pakował kase w mojego DFa pozdrawiam |
andrzej_krakow (S) Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2003-09-01 18:09:07
Nie polecam Za dużo masz póżniej utrudnień. Nie wiem czy przerabialiście na forum już temat ponownej rejestracji aut wcześniej wyrejestrowanych lub skasowanych, ale jeśli się powtórzę to po prostu wykasujcie proszę tego posta. A więc jeśli auto jest wyrejestrowane to do rejestracji potrzebne jest kilka warunków: 1) Auto musi mieć co najmniej 25 lat 2) Od zakończenia produkcji tego modelu musi upłynąć co najmniej 15 lat 3) Uprawniony biegły musi dać opinię że pojazd jest albo zabytkowy albo unikatowy dla historii motoryzacji. I uważam że rejestracja auta na podstawie opini że jest unikatem ma znacznie większy sens. Po pierwsze auto nie musi być w 100% oryginalne (to nie znaczy że nie należy auta robić na oryginał ale nie wszystko od razu da się dostać), po drugie przy zabytku, przynajmniej teoretycznie nawet na wymianę świecy powinieneś mieć zgodę konserwatora zabytków, po trzecie możesz mieć problemy przy wyjeżdzie za granicę. Tego wszystkiego unikamy przy rejestracji na podstawie opini o unikacie, bo auto dalej już jest traktowane normalnie, jak każdy inny samochód i ma białe tablice. A np. w PZU aby dostać 50% zniżki na OC to nie tzreba mieć żółtych tablic tylko auto ma mieć 25 lat. I jeszcze jedno - czy masz do niego dowód rejestracyjny (ten skasowany z uciętym rogiem)? Jeśli tak to dodatkowo oszczędzasz 1000 zł bo nie płacisz za wydanie karty pojazdu. Przy rejestracji jako zabytek auto przechodzi cały proces rejestracji na nowo i taką kartę musisz wykupić (z te 1000 zł). Pozdrawiam Andrzej |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2003-09-03 22:44:10 No i chyba nie upolujesz....gosc niechce sprzedac mówi ze bedzie go remontowal...podobno tam jest silnik 1,6 16v abartha na jednym gazniku ma 115 KM na dwóch moze miec 150 a na 4 podobno 200KM ale tak tylko slyszalem |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-10-01 10:02:39 |