Jak się jeździ 2.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zrobiłem już 6 tys. docierając motor i stwierdziłem, że czas go przetestować (i tak jutro jade na zrobienie głowicy bi okazało się, że olej idzie przez prowadnice - ktoś dał d..y). Na jedynce to raczej czadu nie daje bo się boke o tylny most ale...
W mieście lalusie dresy w BMW 318i wydech remus naklejki tuning bajer bass i .... panowie w pedał ja w pedał i niestety BMW za Ładą. Dzień później Pan Lanosem 16V z laseczką daje czadu a tu Łada Pan wymiękł Łada przed Lanosem. Dzisiaj jade do takiej jednej gminki a tu nagle Passacik zaczyna mnie łykać, przy 140 schował się za mną lekko został z tyłu i trzymał się w miare do 170 km/h ale jak nabiło 180 km/h gość zaczął się oddalać. Maksymalna jaką osiągnołem to ok 220 (licznik się skończył) ale ile było tak na 100% to nie wiem bo trzeba by zrobić taką próbe z radarem bo licznik może oszukiwać - tak czy inaczej było o wiele za szybko jak na ten samochód.

Bartek - gratulacje ! Ale proszę CI e nie strać poczucia rzeczywistości i nie przesadzaj... Przy takiech szybkościach na normalnym zawiasie i zwykłych amorach nie masz żadnych szans gdyby cokolwiek się niespodziewanie na drodze stało...
Ale widze że maszynka chodzi i jestś zadowolny
Paweł

Rany, Bartek nie zabij sie.....
adasco

Czesc Bartek!

Jak chcesz sprawdzic dokładnie predkosc to skołuj sobie skadś GPS i tak mozesz bardzo dokladnie zmierzyc predkosc.

Ale tak czy inaczej uwazaj na siebie, bo teraz masz niebezpieczna maszynke.

Pozdrawiam.

Mozna tylko pozazdroscic...

WoW Bartek
uważaj tylko się chłopie nie zabij

Od czego masz licznik wmontowany? Argenta fiacik?

Bartek ma z tego co pamiętam cały zestaw liczników z Poloneza

Cytat:
2003-09-17 22:55:31, Anonymous pisze:
Bartek ma z tego co pamiętam cały zestaw liczników z Poloneza

dokladnie, chyba nawet od plusa....
w kazdym razie podswietlane od dolu....(tylu)

... no no no...
dwa litry to jest moc... ale musisz pamiętać o tym że masz więcej moc niż inny a hamulce takie same...
... lataj nisko i powoli...

Dołączam się do chóru zachwyconych i przerażonych... Ufam Ci , że nie zrobisz nikomu krzywdy. Goście w golfach i BMW to nie są przecież ludzie dla których warto umierać aby udowodnić im i sobie , że łada jest szybsza i lepsza... Dla mnie jest lepsza nawet jak stoi. Życzę naprawde szerokiej drogi i zapasu przyczepności.

chyba sobie coś takiego zrobie
ale czad

Gratulacje, ostra rakieta, a ile ci teraz spala>????
Tak dla ciekawostki to ja wczoraj zwykla 1.3 wyciolem honde civic.
Pozdrawiam.

Ale ja rozumiem że ten 2.0 idzie tak na benzynie, tak?

Cytat:
2003-09-18 18:43:25, Kamil_H pisze:
Ale ja rozumiem że ten 2.0 idzie tak na benzynie, tak?

na paliwie lotniczym

moge jeszcze sie pochwalic ze stalem kolo niego na zlocie

Na gazie, na benzynie to idzie tak, że mnie to przeraża i boje się jeździć, muszę zrobić jakieś lepsze wzmocnienia, żeby dać czadu na benzynie. A spalanie ..... przy spokojnej jeździe na trasie 8 L w mieście 9 - 9.5 a przy takiej lepszej to na trasie 12 a wmieście 15 Litrów LPG.

To ladnie Bartek, ale nie lej juz eteru....
bo jak zobacze na miescie pozwijany asfalt, to bedzie na ciebie..... bedziesz rozwijal z powrotem....
adasco

No i znowu do czwartku jestem SAMAROWICZEM, bo moja 07 postokjiiiiiii u mechanika. Głowica cała poszła do kapitalnego remontu niestety. Mam nadzieje, że jak już ją zrobią to będzie dobrze. Póki co okazało się, że prowadnice były wywalone jak diabli, zawory powyginane, uszczelka puszczała wode do cylindrów a auto i tak zapie.... zajebiście, ciekaw jestem co będzie jak ta głowica będzie zrobina tak jak powinna. A póki co jeżdże Samarką 1.5 niestety bez LPG.

a komu te samare skroiles??
adas