| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-09-30 09:19:05 Witam,
Zuważyłęm ze pojawiają sie już temaciko zimowe. Może podzielimy się tym co robimy z Ładnymi przed zimą? Ja na 100% filtr oleju i olej. Zastanawiam się tez nad zabezpieczeniem podłogi przed zimą. Jacek |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-09-30 10:24:40 Zdecydowanie nie bede nic robił z blachami, bo szkoda tekiej roboty na zime.
Zmienie koła na zimowe. Już felgi leżą przygotowane wraz z materiałami do malowania. Naleje płynu zimowego do spryskiwaczy. Wymienie zaroweczke w reflektorze, bo mi cos dlugie raz swieca, a raz nie i to chyba wszystko. No, oczywiscie jeszce ja umyje i nawoskuje, bo jedyna woda ktora zobaczy do marca, kwietnia bedzie roztopiony śnieg. Pozdrawiam PS. Zapomnialem, ze jeszcze nasmaruje wszystkie zamki i cięgna pod tapicerką, bo zawsze mam jaja, jak złapie mróz i musze wsiadać od strony pasazera |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-09-30 15:38:49
uwazaj, zebys mial jeszcze co robic wiosna.... ja robilem zaprawki zawsze PRZED zima.... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-01 08:50:52
KONIECZNIE - dostanie troche soli i jak nic zakwitnie. Zrob nawet prowizorki, byleby oczyscic i czyms zachlapac.... Kiedys zarysowalem zima drzwi. Nikt normalny nie robi zaprawek przy -10. Ja tez. To wzialem i zasmarowalem towotem... Wazne, zebys jakkolwiek zabezpieczyl... A estetyka tez istotna, ale mniej. Na nia bedzie czas wiosna i latem
dzieki za przypomnienie! Musze chyba tym razem boczki zrzucic.... |
Stoki_W-wa SYMPATYCZNY GOŚĆ AveD4-D/2109/FSO125ME Warszawa | 2003-10-01 09:53:25 Ja przed (i po) zimą konserwuję koniecznie podwozie i maluję również tłumiki.Dziwna rzecz lecz bardzo wydłuża ich żywotność a tak mało pracy kosztuje.Nasze samochody mają trochę lat,więc trzeba o nie bardziej dbać i przy nich "chodzić". |