Przygotowanie "Malca" do RD3L i GSMP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
jak w temacie chciałbym przygotować Malucha do poważniejszych imprez. założenie jest takie aby było w miarę tanio i dobrze... nie jakiś wypas ale żeby było w miarę rozsądnie cenowo... jestem z małopolski więc szukam firm/wykonawców w okolicy...gdzie najlepiej robić a kogo unikać ??

Nie ma czegoś takiego jak tanio i dobrze. Jak chcesz taniej to szukaj gotowego auta, budowa od zera zawsze będzie dużo droższa.

ja wiem o tym że nie ma czegoś takiego... chodzi mi o wyważenie kosztów i jakości... np podstawowy fotel zamiast fotela z uszami ?? czy klatkę mogę zrobić samemu według zał. J ?? mocowanie foteli i pasów też można zrobić samemu czy trzeba kupić ?? jak wygląda sprawa z takimi rzeczami jak siatka na kaski, kuwety lampka dla pilota mocowanie gaśnicy i akumulatora trzeba kupić czy można samemu zrobić ??

Takie pierdoły jak lampka pilota czy siatka na kaski możesz zrobić samemu bo nie ma to bezpośredniego wpływu na bezpieczeństwo. Klatke też możesz zrobić sam jeśli zakupisz odpowiednie rury i pospawa to spawacz z papierami. Fotel wedle uznania, najtaniej wyjdzie jaki używany Bi-marco (ok 500)
Takie rzeczy jak mocowania foteli również możesz wykonać we własnym zakresie, musisz tylko czytać zał. J i stosować się do niego.

dziękować Filip a co jeszcze mogę samemu zrobić w malcu tak żeby przejść bk ?? mocowanie pasów też ??

Tak, możesz sobie zrobić, tzn mozesz zaoszczedzić na płytkach mocujących, jedna blaszka kosztuje ok 15-20 zł, a można sobie samemu wspawać blache 3mm z nakrętką od spodu, nie pamietam wymiaru.
Musisz kupic oczka do ich zamocowania (z nowymi pasami są zazwyczaj w zestawie) no i pas polecam kupić nowy, pomijajać względy bezpieczeństwa choćby dlatego że używane zdarzają się wyślizgane i trzeba je dociagać w czasie jazdy.

Jak myslisz ze maluszek jesttani i zrobisz go zamale pieniadze to odrazu daj sobie spokoj, jestem z malopolski widze jak ja. Odrazu mowie ci ze u nas w regionie sa mocne potwory. Zobacz na glizde, na dzien dzisiejszy nie wiem czy jest cos mocniejszego w malopolsce !

Pieki mógłbyś podać namiary na kogoś kto robi silniki i skrzynie ?? bo co do nadwozia i klatki to chyba jedynie Siekier z Dobczyc... orientuje się ktoś ile kosztuje u niego klatka + spawanie gołej budy ??