[126p] moja rajdófka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To i ja się pochwalę moim od września nowym nabytkiem.
Po utracie poprzedniego w końcu udało się zakupić następcę.
Młodszy od poprzednika o 11 lat czyli rocznik 1989, stan prawie igła oczywiście zakupiony jako cywil.
I od razu od zakupu trwają przygotowania i przeróbki pod małego potworka

Tak wyglądał zaraz po zakupie

A tak powoli się przeobraża

Klapy z laminatu

Wczoraj pryśnięte zostało wnętrze

A to silniczek szykowany jeszcze do porzedniego boba ale nigdy jeszcze nie doczekał się odpalenia

Silnik jest odzyskiem ze starej wysłużonej rajdówki oczywiście przeszedł remoncik. Gaźnik z jawy, wałek jakiś tam-podejrzewam że robiony był pod specyfikację tego silnika, tłoki z frezami, korby polerowane, główka -4,7mm, alu wiatrak, wał z bisa, brak jeszcze alu koła pasowego

Prace idą w bardzo dobrym kierunku oby tak dalej

co ty masz telewizor w garażu ????

Niedawno założyłem

Spędzam tam cały dzień i część nocy, tak że mam jeszcze wieżę, kolumny, laptopa,czajnik i ogrzewanie

Ale spoko mam też normalne mieszkanie tylko czasami sypiam w garażu

Cytat:
mam też normalne mieszkanie tylko czasami sypiam w garażu

a jak juz sypiasz to przynajmniej masz na czym, ? :>

fajnie obspawany
a jakie masz kubełki? klatke teraz wsadzałes ?

Cytat:
a jakie masz kubełki?

Na razie tylko jeden Bimarco C, co do drugiego ma go zakupić sponsor

Cytat:
klatke teraz wsadzałes ?

Tak. Jakieś trzy tygodnie temu, ale to nie jest nowa tylko z odzysku

Cytat:
fajnie obspawany

Spawy może nie wzorowej jakości (kontakt ze spawarką mam dopiero od pół roku) parę razy udało mi się wypalić dziurę ale starałem się spawać wszędzie gdzie to możliwe

[ wiadomość edytowana przez: 34 dnia 2007-11-05 16:11:24 ]

pytam dlatego o tą klatke bo cos mi ten zastrzal bardzo do srodka wlazi a znakomy mial kiedys taki problem ze nie przymierzyl wczesniej kubelka z klatką i problem sie pojawil jak kubelek sie nie miescil pomiedzy tunel a zastrzałki.. Wiec sprawdz tam. Tyle ze Bimarco C to raczej bez problemu powinno wejsc. z wiekszymi jest problem.

pzdr

Cytat:
nie przymierzyl wczesniej kubelka z klatką i problem sie pojawil jak kubelek sie nie miescil pomiedzy tunel a zastrzałki.. Wiec sprawdz tam

Spoko, spoko wszystko było wyliczone

Kabelki i inne pierdułeczki lądują na swoim miejscu

Dalej składam

Autko bardzo ladne ale ja na twoim miejscu przelaczniki , hebel itp... umiescilym na czyms w kolorze wnetrza ew. na czyms czarnym co by sie jakos z reszta kompletowalo bo jakos tak dziwnie bije polaczenie tego odcieniu pomaranczy?/zoltego? z jasna biela. No ale to tylko moje skromne zdanie.

Panel z przełącznikami pochodzi z poprzedniej (Ś.P) rajdówki, która była żółta, z czasem go zmienię albo okleję na razie mi się nie chce bo mam ochotę jeszcze w tym roku pojeździć.

Wedlog mnie duzo pracy przy tym nie potrzeba a wiadomo ze calkowity urok tkwi w szczegolach . no ale z tym to chyba tez rzecz gustu tak jak z kolorami.

o gustach sie nie rozmawia bo ja wiadomo są różne ;p
a jesli chodzi o praktycznosc to wylacznik pradu powininen byc po lewej stronie tego panelu z przelacznikami tak ze jak bedziesz mial jakies dachowanko tudziez inny dzwonek, mogl w zapietych pasach do niego dostac i wylaczyc motor który wlaczysz jak postawia cie na kola i pojedziesz dalej

Sprawdzone, przetestowane.
Siedzę na tyle blisko, że jak dociągnę szelki na maksa to i tak z powodzeniem sięgam do hebla

składaj, składaj, zapowiada się fajna maszynka )

No to odwaliłem niezłego druta

Po zamontowaniu wczoraj drzwi okazało się, że klamka do otwierania wychodzi dokładnie za zastrzałem bocznym przez co dość nieciekawie trzeba wykręcić rękę żeby otworzyć drzwi

Chyba będzie trzeba przenieść klamkę bo przespawanie zastrzału na tym etapie prac odpada

Ale plama

bardzo mi sie podoba autko

a takimi plamami się nie przejmuj przy budowie kolejnej rajdówki unikniesz niektórych wtop

super garaż... fajne auto