MotoNews.pl
5 Czyżby powrót do lat 80"tych ???? (26716/5) - NT

Czyżby powrót do lat 80"tych ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pamietacie jak w latach 80'tych masowo kradli koła ????
Właśnie wczoraj z parkingu "pod blokiem" mojemu szfagrowi zapierdzielili dwa kółka od poldolota, trzecie też już było odkręcone, ale widocznie ktoś gości wystraszył. Zreszta dwa tygodnie wcześniej mnie zakosili CD, został mi tylko panel, a jakiemuś gościowi miesiąc do tyłu zwinęli radio i głośniki tylko że jemu dodatkowo wybili szyby. Policja - oczywiście ten sam tekst: "... my wiemy kto to, ale nie mamy dowodów i nic nie możemy zrobić". Debile, jakby tak do gościa wtargęli i znaleźli (skoro to wiedzą) to jakby im nagle wykrywalnośc skoczyła )))

Przecież to normalne!!
Ale z drugiej strony - jak byś zarabiał 1000 zł to byś chciał nadstawiać karku. Chyba nie??

Cytat:
2003-10-01 09:34:06, anmimo pisze:
Przecież to normalne!!
Ale z drugiej strony - jak byś zarabiał 1000 zł to byś chciał nadstawiać karku....

Dlatego często podczas kontroli drogowej pada pytania do kierowcy "co pan proponuje??"

Zostawcie Policję w spokoju, oni czasami łapią przestępców.
Ale po co jest straż miejska to ja nie wiem?? Chyba po to zeby zakładać blokady na koła!! Bo nic innego to oni nie robią!!

Cytat:
2003-10-01 09:50:07, anmimo pisze:
Ale po co jest straż miejska to ja nie wiem?? Chyba po to zeby zakładać blokady na koła!! Bo nic innego to oni nie robią!!

robia

czepiaja sie własciceli psów które nie sa na smyczy oraz ludzi którzy sobie kulturalnie siedzą na ławeczce i pija piwko
i nic pozatym

Cytat:
2003-10-01 09:50:07, anmimo pisze:

Jak sie parkuje gdzie nie wolno to pewnie ze zakladaja
Juz dawno widzialem pieszy patrol policji (tylko dupy woza w tych swoich WV), a straz miejska na piechotke sobie zasoowa i wrazenie robi na zlodziejach rowerow I czasami jak cie kasuja to SM na choryzoncie moze zmienic obrot sprawy, qmpel w ten sposob uratowal komorke.
A ze malo zarbiaja... coz, kto dzis z ludzi zapier*acych duzo zarabia.

Może tak jest w Zamościu!!
Ale u nas w przeciwieństwie to SM jeździ LAnosami i Renówkami a z buta to chodzi Policja jest też Policja na rowerach i oni coś robią.

A u nas w Poznaniu do Polcja chodzi z buta, jeździ Poldkami, Palio, VW, Fordami, a straż miejska jeździ Lanosami, Sienami, Poldkami, popieprza czasami z buta, a ci co wlepiaja mandaty za nieopłacony postój zawsze mnie wkurzają i łażą na piechotę.

Cytat:
2003-10-01 13:08:59, Mebig pisze:
..., a ci co wlepiaja mandaty za nieopłacony postój zawsze mnie wkurzają i łażą na piechotę.

Ale ich przynajmniej widać z daleka , bo są pomarańczowi.Jak czasem zaparkuję i czekam na kogoś , aż coś załatwi w mieście to nie trzeba się stresować , bo zaraz ich z kilometra widac.Wystarczy tylko odpalić , przejechać kawałek , poczekać aż przejdą , zaparkować i postój gratis.

Cytat:
.Wystarczy tylko odpalić , przejechać kawałek , poczekać aż przejdą , zaparkować i postój gratis.

Nawet nie trzeba odpalać. Do 5 minut jeśli jesteś w samochodzie nie mają ci prawa wstawić mandatu. Zawsze możesz powiedzieć, że żona, ojciec, koleś poszli rozmienić sianko do parkomatu.
Ja mam niezawodny patent. Jak parkuję w strefie i idę do klienta ( często około 10min ) to zostawiam na desce karteczkę " Poszedłem rozmienić pieniędze, zaraz wracam, proszę o wyrozumiałośc. KIEROWCA" Już widziałem kilka razy jak przeszli obok samochodu i nie wstawili mandatu, bo jest te magiczne 5 min

witam
a ja z checia bym wystawial mandaty za zle parkowanie z czystej przyjmnosci nie musialbym wcale za ta robote brac pieniedzy, ile razy mnie denerwowalo jak musialem w miescie na zakrecie zjezdzac na przeciwny pas bo ciagle w poblizu blokow stawiaja samochody i to nie jeden ale caly sznur po zewnetrzej przy krawezniku, nie raz bylo ze nie nie mialem sie gdzie schowac przed autobusem albo normalnie na styk, taksamo sobie ludzie parkuja na pasie zanikajacym za pomoca ktorego skrecajacy w prawo powinien sie wlaczac do ruchu od przejscia nie ma nawet 5 metrow
mogli by raz sie przejsc i jak leci wlepic mandaty.... bylbym wtedy pocieszony
pozdrawiam

Pamiętacie lata 80??? i to ze budowało się bloki w których było 100 -120 mieszkań a miejsc parkingowych 10 - 12.
TAK jest i teraz!! Buduje się teraz nowe łądne bloczki w miejscach starych kamiennic!! Mieszkań jest koło 80 a garaży pod bloczkiem 20, nowy bloczek stoi na całej działce tylko droga dojazdowa, a reszta samochodów z tego bloku stoi na ulicy, chodniku lub zabiera miejsca parkingowe w starszych blokach i koło się zamyka. A jak przyjadą znajomi do tych z nowego bloku to już lepiej jechac autobusem lub taksówką bo trzeba stawiać samochód 1 km wcześniej!!! Taką sytuację mam koło siebie!!!!
Osobiście takich architektów miejskich to ............ za taką robotę przecież to jest XXI wiek a nie Polska lata 50!! Gdzie samochód był jeden na ulice, a teraz jest tak ze czasami w jednej rodzinie jest trzy!!!