Przegrzewa sie ;/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. potrzebje pomocy bo mi sie pomysły skonczyly ;/ jezdzilem sobie wolno po miescinie bo teraz mam glebe wiec wolniutko, i nagle para do wnetrza, mokry dywan, spogladam na termometr - 3/4. otwieram maske --chlodnica zimna mysle co jest. wywalilem termostat zrobilem całkowity przepływ. odpalam, kipi w wyrownawczym, znow 3/4. i nie mam pomyslow. ps. jezdze na wodzie, od 3 dni. pompa sucha, jutro pasek naciagne jeszcze. a jak to nie pomoze? moze nie powina byc woda?

A załącza się w ogóle wentylator ?

W mojej też czasami dojdzie do 3/4 temp. ale generalnie Łady tak mają... Na szczęście zrobiliśmy wentylator "na krótko" - jeden 'pstryk' i dusza spokojna.

Termometrem się nie sugeruj skoro piszesz, że woda w wyrównawczym kipi. Trudno powiedzieć co znaczy "wolno" jeździć, ale u mnie wiatrak załącza się tylko w ciepłe dni (pow. 20st.) w typowo miejskiej jeździe - normalnie wystarcza pęd powietrza podczas jazdy. Tym samym obstawiam niewydolny układ obiegu chłodzenia - pompa nie pompuje dość skutecznie lub coś przytkało obieg. Do tego jeśli suniesz ślimakiem, to bez działającego wiatraka się nie obejdzie.

A przypadkiem uszczelka pod glowicą nie powiedziała pa pa?

Krotko i na temat, wymien chlodnice na nowa. To nie wielki koszt, jakies 120zl.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

wywalilem termostat a wentylatora bym na krotko nie zrobil, no jest na krotko... i nic z tego. a ma wpływ naciag paska? pompa sie obraca, ale pasek taki nie za napiety nie za luzny. chlodnice przepluke. nie moge wymienic, jest niedziela a ja na poniedzialek na 8 musze miec bezwzglednie samochod. ide działac chłopaki, jak cos czekam jeszcze na sugestie. czemu upg?

[ wiadomość edytowana przez: Sylvester91 dnia 2012-06-24 12:06:46 ]

I konieczne zamontuj termostat, bo on musi byc. Plukanie chlodnicy nie pomoze. Pasek moze byc w takim stanie.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

no wyjąłem go i wybebeszylem, polepszylo sie ale nie ma dobrej wymiany płynu , temperatura jest ponad polowe leciutko, inaczej : w polowie zielonego pola, ale za to bulgocze w gornym węzu, chcialem zrobic pseudo tylko duzy obieg, teraz wracam do wwy 55 km mam nadzieje ze dojade bez przygod..

juz temat ogarniety temat do zamkniecia czujnik zmienione, na termostacie zrobiony bypass , termostat bedzie jutro