MotoNews.pl

Blacharka i opisy 125p pick-up - potrzebne...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
na początku chciałbym przywitać wszystkich.

Otóż, po kliku latach przerwy, znów nabyłem produkt z fso ...
Póki co - cieszę się z nabytku, ale nie wiem na jak długo starczy mi zapału (i pewnie funduszy).
Nabytek jest nie byle jaki - bo to FSO 1500 pick-up. Hi, hi
Ciekawi mnie następujący temat:
- może macie jakieś dane techniczne tego wozu? Grzebię w tym necie już x czasu i nie mogę nawet znaleźć informacji czy mam wersję długą czy krótką.
- czy te fotele co mam w nim (wyglądają na oryginalne) fabrycznie miały takie cieniutkie oparcia? to pewnie jakiś rarytas? (jak to piszą o wszystkim na alledrogo). Na razie to padlina, ale jeśli warto to dam do obszycia i będą nówki.
- może coś słychać w Waszej okolicy o elementach blacharskich do takowego - nie mam z tym dramatu, ale jak szaleć to szaleć i może bym coś popodmieniał. W moich okolicach bida z nędzą w tym temacie.
To tyle jak na początek. Mam nadzieję, że bardzo mnie tu nie zjedziecie, bo pewnie "temat nie w tym dziale", albo "poszukaj sobie w wyszkiwarce", albo "zupa była za słona". Ale co tam...
Pozdrawiam wszystkich.

Witam na forum.
To pierwsze najłatwiej sprawdzić za pomocą miarki. Jak masz rozstaw osi identyczny jak w 125p (2503mm) to masz wersję krótką, a jak masz jak w krótkim Trucku koło 2,8 metra to długą.

2. Fotele to możesz mieć w wersji karetkowej - tam też pamiętam były takie cienkie oparcia.

3. Z blacharki to można coś kupić praktycznie rzecz biorąc tylko na Allegro w tej chwili. Przód łącznie z drzwiami jest identyczny jak w 125p "normalnym".

witamy

Cytat:
nie mogę nawet znaleźć informacji czy mam wersję długą czy krótką

wrzuć fotkę to się zobaczy.

to jest długi pickup, ma 'wstawkę' na początku błotnika, a krótkiego nie mogę znaleść odpowiedniej fotki , ale jest wyraźnie krótszy, chyba takiej samej dł. jak zwykły sedan/kombi.

Cytat:
czy te fotele co mam w nim (wyglądają na oryginalne) fabrycznie miały takie cieniutkie oparcia?

tak

Cytat:
może coś słychać w Waszej okolicy o elementach blacharskich do takowego - nie mam z tym dramatu, ale jak szaleć to szaleć i może bym coś popodmieniał. W moich okolicach bida z nędzą w tym temacie

allegro twoim przyjacielem

kolega z Elbląga pozbywać się chce swojego pikapa. Zgromadził spory zapas elementów blacharskich, więc może coś posprzedaje.

www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=208575&c=248&f=12

to Jego wątek.

No to się okazało, że mam wersję dłuższą.

@ czeczun - tak widziałem. Nawet zagadałem do Kolegi na priv, ale jakoś się nie odzywa - pewnie rzadko tu zagląda.

Czyli podsumowując:
mam dłuższą wersję - progi od sedana odpadają
a co z tylnymi błotnikami?
Do pickupów praktycznie nie do znalezienia.
czy te od kombi da radę częściowo wykorzystać?
u mnie w najgorszym stanie są doły, w okolicach chlapaczy.
Jeżeli długość od końca samochodu do, powiedzmy połowy nadkola jest taka sama to przeszczep się powinien udać.
Mógłby któryś z Kolegów, który ma kombika mi zmierzyć ile cm ma błotnik? Mierząc po tym poziomym przetłoczeniu. Od końca samochodu do nadkola.
Byłbym zobowiązany.

Dół błotnika od kombi jest identyczny. Takie samo jest też miejsce na światło, a błotniki do pick-upa były niedawno na Allegro i to ponizej 100zł za sztukę jeśli dobrze pamiętam.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2008-10-25 21:05:05 ]