MotoNews.pl

Dymi avensis 1cdftv pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegos dłuzszego czasu wystepuje straszne dymienie ,zwłaszcza z rana po pierszym uruchomieniu przy wolnych obrotach wydostaje sie czarnawy dym, po ruszeniu czarno z rury załaczony filmik, w zimie bład P0093 , jak go przegonie jest w miare dobrze ale zawsze puszcza straszliwe baki jak deptam ostro w podłoge np. skrzyzowania za kazdym razem. Stosowałem odpinanie przepływki płukanie jej LM ,srodki do czyszczenia wtrysków ,przepustnica kolektor i egr czyszczony 30tys km(rok temu) temu turbo puszcza olej ale nie tak duzo zeby tak kopcił
Filtry wymienione, spalanie normalna jazda 6,5 bez oszczedzania
Spotykam sie na drodze z autami innych marek tez maja ten problem,
bigoelektron co sadzisz?
http://img14.imageshack.us/img14/3510/a77iuurpnsqdnjaiyfroqh.mp4

Cytat:
2012-08-15 12:10:30, czarny1983 pisze:
Od jakiegos dłuzszego czasu wystepuje straszne dymienie ,zwłaszcza z rana po pierszym uruchomieniu przy wolnych obrotach wydostaje sie czarnawy dym, po ruszeniu czarno z rury załaczony filmik, w zimie bład P0093 , jak go przegonie jest w miare dobrze ale zawsze puszcza straszliwe baki jak deptam ostro w podłoge np. skrzyzowania za kazdym razem. Stosowałem odpinanie przepływki płukanie jej LM ,srodki do czyszczenia wtrysków ,przepustnica kolektor i egr czyszczony 30tys km(rok temu) temu turbo puszcza olej ale nie tak duzo zeby tak kopcił Filtry wymienione, spalanie normalna jazda 6,5 bez oszczedzania Spotykam sie na drodze z autami innych marek tez maja ten problem, bigoelektron co sadzisz? http://img14.imageshack.us/img14/3510/a77iuurpnsqdnjaiyfroqh.mp4

No niezla lokomotywa
Albo wtryski tak leja albo z jakiegos powodu niema cisnienia na turbinie czyli nieszczelnosc na dolocie lub egr nie domyka lub turbina nie tloczy lub uszkodzony przeplywomierz powietrza.
No i teraz trzeba sprawdzac i wykluczac po kolei.
A kiedy ostatnio bylo dobrze czy cos robiles co moglo spowadowac uszkodzenie ww elementow?
Najprosciej byloby sie przejechac z testerem.

Cytat:
2012-08-21 01:21:30, Bigelektron pisze:
No niezla lokomotywa Albo wtryski tak leja albo z jakiegos powodu niema cisnienia na turbinie czyli nieszczelnosc na dolocie lub egr nie domyka lub turbina nie tloczy lub uszkodzony przeplywomierz powietrza. No i teraz trzeba sprawdzac i wykluczac po kolei. A kiedy ostatnio bylo dobrze czy cos robiles co moglo spowadowac uszkodzenie ww elementow? Najprosciej byloby sie przejechac z testerem.
Sprawdzic korekcje po nocy.
Kod p0093 jezeli sie pojawia to juz napewno wtryski daja zbyt duzo na przelew czyli chociazby dlatego sa do wymiany.A moze byc jeszcze cos wiecej.

Nic nie było robione przepływka myta ,turbinka sprawdzana w zwyczajnym warsztaciku,wtryski w zime sprawdzane na ciepłym w aso kielce i podobno du..a ,niema mnie czesto w Pl dlatego tak sie zbieram z wizytą do ciebie, jesli nic nie poradza w warsztacie w mojm miescie ,a podobo sa dobrzy ,zawitam do katowic, dzieki za zainteresowanie