Urządzam garaż , prośba o porady :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie urządzam garaż i tu moja prośba do Was , prosiłbym o wszelkie rady , porady , zdjęcia , wskazówki , coś co mógłbym podpatrzeć i wykorzystać ( ) z Waszych garaży , zdjęcia mile widziane .
Układ w moim jest następujący :

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi .
Pozdro. Piotrek.

koła na haki pod sufitem na scianach, jak najwyzej, mozesz zrobic polke nad drzwiami nad wjazdem tak jak ja mam, no a poza tym co...kanal chociaz masz?

Ja mam taką koncepcję

Ja klucze mam powieszone na drewnianej płycie która wisi na ścianie dosyć poręczne bo łatwo dobrać właściwy klucz no i są blisko także nie trzeba gdzieś po nie daleko chodzić czy szukać pozdrawiam

pietrek garaz masz waski, tak ze zabudowy nie zrobisz wielkiej, jedyne co sie zmiesci to wiszace wysoko polki wzdloz garazu na szpeje, haki na kola jak mowil frizer, pawlacz nad drzwiami juz chyba masz o ile pamietam , i tyle
edit: chyba ze bys wjezdzal autem tylem na styk do sciany lusterkiem od strony pasazera to ewentualnie mozna zabudowac sciane po stronie kierowcy troche bardziej w dol niz tylko polki powyzej 170 cm tak plus minus.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-12-29 19:23:05 ]

Cytat:
2006-12-29 18:49:35, Lisu pisze:
Ja mam taką koncepcję

good szit polac mu

ostatnio remontowalem chawirke gosciowi....na dole garaz na dwie betunie a obok silownia z barkiem, kanapa i systemem 5.1. no ale to tylko piwnica jak to nazwal koles;]

w projekcie Lisa brakuje klozeta i rurki do GOGO

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-12-29 20:30:18 ]

a ja bym do tego lepszego pomyslu jeszcze wkomponował gdzieśszafke na dziwki wiecie takie stałe łącze sprzet mam to moge urzyczyć

widze, ze nie tylko ja mam w planie urzadzenie garazu czeka mnie duzo roboty, bo chce zrobic jakis maly wypasik

zrobie maly ot - nie mam pomyslu co zrobic z podloga? tzn mam za duzo i nie wiem na co sie zdecydowac plytki tez wchodza w rachube tylko obawiam sie, ze jakies wytrzymale plytki moga za wiele kosztowac... poki co jest wylewka, ma swoje lata ale jest rowna i nie popekana. gumoleum jakies?farba jakas? nie wiem, co radzicie?

gumoleum to chyba nie najlepszy pomysł

Cytat:
2006-12-29 23:25:52, dejta pisze:
widze, ze nie tylko ja mam w planie urzadzenie garazu czeka mnie duzo roboty, bo chce zrobic jakis maly wypasik zrobie maly ot - nie mam pomyslu co zrobic z podloga? tzn mam za duzo i nie wiem na co sie zdecydowac plytki tez wchodza w rachube tylko obawiam sie, ze jakies wytrzymale plytki moga za wiele kosztowac... poki co jest wylewka, ma swoje lata ale jest rowna i nie popekana. gumoleum jakies?farba jakas? nie wiem, co radzicie?

jest taka fajna masa coś jakby samopoziomująca używana w halach itp. strukturą przypomina trochę gumę ale jest twarda jak beton i nie ma nie równości jest gładka i wytrzymała nie pamiętam tylko jak to się to nazywa, a i łatwo z niej schodzą smary itp. worek 25 chyba coś koło 60 złoty (moge sie mylić)
mniej więcej cos takiego
kliken machen w warsztacie w którym robiłem było cos takiego i dobrze sie toto sprawuje

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2006-12-29 23:53:42 ]

Cehu nie chodzi ci przypadkiem o posadzke epoksydową? ona ma wlasnie strukture taka troche gumowata jest wytrzymala ale za razem Qrewsko droga

takie cos tez jest ale mi bardziej chodziło o wygląd gumowaty
dałem niżej linka jednka kosztuje nieco taniej 47 zł 25 kilo

CENNIK

to o czym mowicie to jest podloga "przemyslowa" od kilku lat stosowana jest "nieco" ulepszonej formie w budownictwie mieszkaniowym, ale jej cena to okolo 150 zl za m2 super to wyglada, ale tez roboty przy tym dosyc duzo i latwe to nie jest...

to o czym mowicie to jest podloga "przemyslowa" od kilku lat stosowana jest "nieco" ulepszonej formie w budownictwie mieszkaniowym, ale jej cena to okolo 150 zl za m2 super to wyglada, ale tez roboty przy tym dosyc duzo i latwe to nie jest...

ale za to jaka łatwa w utrzymaniu

najbardziej to by mi pasilo cos takiego

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2006-12-30 00:39:55 ]

dejta zadzwoń do jakiegoś zakladu pogrzebowego i zamów

Cytat:
jest taka fajna masa coś jakby samopoziomująca używana w halach itp. strukturą przypomina trochę gumę ale jest twarda jak beton i nie ma nie równości jest gładka i wytrzymała nie pamiętam tylko jak to się to nazywa, a i łatwo z niej schodzą smary itp. worek 25 chyba coś koło 60 złoty (moge sie mylić)
mniej więcej cos takiego
kliken machen w warsztacie w którym robiłem było cos takiego i dobrze sie toto sprawuje

tak zgadza sie, to jest tzw wylewka z zywic epoxydowych, w firmie gdzie zaopatruje sie w zywice do laminatow maja bardzo szeroki asortyment takich materiałow
mysle jednak ze łatwiej i taniej poexperymentowac z płytkami

Cytat:
2006-12-30 00:37:35, dejta pisze:
najbardziej to by mi pasilo cos takiego [ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2006-12-30 00:39:55 ]

łoto właśnie mnie chłodziło
kozak to w utrzymaniu!!