MotoNews.pl

(s) sprzedam silnik 1.6 dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam do sprzedania silnik 1.6 dohc silnik sprawny działający wyciągnięty miesiąc temu z auta pracował ładnie i równo. Nie bylem pewny czy jest to silnik 1,6 bo niemego znaleźć na nim żadnych oznaczeń ale po sprawdzeniu rozrządu pasek ma 144 zęby i oznaczenie Gates 5004-41144x3/4'' Silnik kompletny brakuje alternatora i obudowy filtra powietrza jakieś 2 lata temu miał robiony remont ale co dokładnie to nie wiem na pewno była robiona uszczelka pod głowica i głowica.
Cena 800zł

Kontakt:
Marcin Śladowski
Tel. 504452496

Up cena 750zł

up

up

Up Cena 700zł

na części jest szansa ?

Ja sprzedaj w całości...

Up 650zł

A gaźnik oryginalny masz czy też brakuje?

kompresja oczywiście nieznana ?

podaj początek numeru

Gaźnik mam tylko taki jak jest założony, ciśnienie na cylindrach niestety ale nie sprawdzałem przed demontażem.

Numery jakie udało mi się znaleźć na bloku :

wygląda na małe jedensześć - 1585

możesz go spiąć ze skrzynią i zmierzyć chociaż na zimnym kompresje ?

Dziwny strasznie ten motor... Pompa nieoryginalna, gaźnik też, łapy mocujące to jużw ogóle... Nadlewu na alternator nie ma tylko przykręcane mocowanie, bagnet samoróbka z druta i taśmy a kondensator na aparacie to aż straszy... Jakbym go zobaczył gdzieśw warsztacie to bym sądził że od lat nie pracował. Ciekawe co to jest. Albo może po prostu za dużo czasu w Polsce spędził i go dopadli...

to jest raczej blok do przednionapedowca albo z koncowki produkcji np argenty 1600 czy 131, kiedy juz mogli wkladac do rwd bloki przystosowane pod fwd, nadlewu na altka nie ma bo tam jest przykrecana w fwd podpora polosi.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2012-09-25 07:55:05 ]

Daję 500zł bez zbędnych pytań i ceregieli o ile te Jerzmanowice to są te podkrakowskie??