Odpowietrzniki hamulcow w 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z odpowietrznikami chamulcow przednich, odpowitrzniki sa obrobione i nie ma mozliwosci odkrecenia ich.
macie jakies metody sugestie?

wymiana cylinderka bo skoro jest zardzewiały no na siłe się ukręci...

WD 40 spróbuj, ewentualnie wyjmij cylinderek i wymyj np w nafcie, ale hyba nie warto, 10,50 nówka Delphi!!

Skoro zardzewiał odpowietrznik to znaczy, że na cylinderki też jest już pora.

nie ma sie co meczyc lepiej wymienic cylinderki ja mialem to samo nie moglem odkrecic odpowiecznika itak dlugo prubowalem az go nie ukrecilem kupilem nowe w chrzanowie delphi 10zł warto je kupic sa bardzo dobre

Jeśli koniecznie chcesz odkrecić stare bez wymiany cylinderka proponuje oczyścić je np.szczotka druciana WD 40 na to odczekać jakis czas popukas delikatnie młotkiem w ich czubek spróbować ruszyć kombinerkami i podobnymi narzedziami jesli niepusci jeszcze raz WD 40 albo cola spróbowac ale oczywiście mogą sie ukręcic!!

Nie stękaj na nieodkręcalne odpowietrzniki w cylinderkach skoro nowy cylinderek można kupić za 10 zł. Wyobraź sobie jak ja będę się czuć nie mogąc odkręcić odpowietrznika w zacisku, który kosztuje coś koło 120 zł a który udało mi się znaleźć fabrycznie nowy prawie za bezcen(u brata szwagra od kumpla w garażu).

Możesz odpowietezyć przewodem. Procedura ta sama tylko popuszczasz przewód przy cylinderku.Pzdr

Dzieki chlopaki, kupilem nowe cylinderki i wszyskto wrocilo do normy co nowe to nowe wiem ze sie nie rozpadna za 5 km

thx pozdro dla wszystkich