Używane LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest sens założyć uzywaną instalację LPG? Bo na allegro jest za 550 zł. Ile może kosztować założenie i czy możliwa jest legalizacja tego? Czy w ogóle warto w używane LPG inwestować?

michas nawet sie w to nie baw,musial bys i tak kupic nowy parownik i wielozawor(bez nich nie dostaniesz swiadectwa legalizacji) a do tego cholera wie w jakim to jest stanie

Tak też właśnie myślę ale byłem ciekawy. Osobiście lubię mieć 'czysto i legalnie' i nie lubię bawić się w takie rzeczy.

Ja sobie kiedyś wymyśliłem tak zeby kupić starego Poldka za 600 zeta z LPG ale byłby problem z legalizacja bo zaden zaklad gazowniczy nie zalegalizowalby mi tej instalacje. Zeby wymieniac takie instalacje musi to byc instalacja zalozona po 99 roku (o ile pamietam)Zalozylem nowa mam rok gwarancji wiem co mam i daje to poczucie bezpieczenstwa i na pewno na dluzej wystarczy. Kupisz uzywana wymienisz polowe czesci a moze zbiornik do dupy sie okazać a może coś jeszcze i wyjdzie ze zaplacisz jak za nowa bo legalizacja tez kosztuje, plus zalozenie bo samemu bym sie w to nie bawil ODRADZAM

przed kupnem Poldera mialem oferte z nielegalnym gazem, wiec obdzwonilem wszystkie punkty w 3miescie i w niektorych zaproponowano mi za legalizacje ok +/- 700 zl ale w wiekszosci powiedzieli zebym sie nie pakowal w to bo maja obowiazek wzywac policje przy takich kombinacjach i wszystko zatrzymuja

to ostro... nie pakowałbym się w to rzeczywiście bo gówniano by jeździło i jeszcze większe koszty założenia jak tak patrzę