Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() evilone F&F Sympatyk Krowa126 ETG Toruń | 2003-10-04 22:10:38 wczoraj bylem w Obi i znalazlem tak taki dosc spory kawalek plexi, grubej tak na jakies 0,7cm i wpadlem na genialny pomysl, co by se z tego zrobic klape tylna. Nie ma to jak chore pomysly ![]() 2 rzeczy mnie irytuja: 1. co powie pan polycjant widzac takie cos , czy moze sie doczepic np do braku homologacji czy cholera wie czego jeszcze? (nie liczac ze sie przyczepi do wszystkiego jakby byl sprytniejszy) 2. czy taka plexi bedzie mi wytrzymywac temperaturke jaka panuje w komorze silnika? , planuje ja oczywiscie dosc namietnie podziurkowac zeby chlodzenie bylo jakies wzgledne, a co do wyprofilowania to opalarka elektryczna i wyginamy ![]() |
![]() mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2003-10-04 22:35:09 jakos zdecydowanie nie jestem przekonany ze to by ladnie wygladalo.. |
![]() LoRd_S F&F Sympatyk 126p Bielsko-Biała | 2003-10-04 22:41:07 Nie ma jak chore pomysly ![]() Pomijajac kwestie czyszczenia plexi to nie bedzie wcale takie łatwe do wyprofilowania, jak podgrzejesz za mocno to sie fale porobia, jak za slabo to nie wygnisesz. Pozatym po co cos takiego? Ani to ładne ani praktyczne. Ale pomysł oryginalny! Pozdrawiam Seba |
![]() evilone F&F Sympatyk Krowa126 ETG Toruń | 2003-10-04 22:50:26 no mam pomalowany silniczek i zawsze jest czysciutki, zero wyciekow az szkoda zeby byl przykryty!! tylko wlasnie dlaczego chce to zrobic? no bo wlasnie NIE WIEM jak to wyglada a chce doswiadczalnie sprawdzic, jak bedzie brzydkie to sie sprzeda jakiemus burakowi tylko najpierw nakleje na te plexi naklejke tuning ![]() |
serKlakier Samara + Colt Kraków | 2003-10-04 22:53:35 No to życze powodzenia w zmaganiach z plexą. ![]() ![]() |
BULLITT fiat Kraków | 2003-10-05 10:47:06 na allegro w zabytkach jest garbus co ma tylnia klape przezroczysta....... |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-10-05 11:02:27 No własnie miałem napisac o tym różowym garbusie z przezroczusta klapa (on to miał rzezbienia z nią). Pomysł moze okazac sie fajny (tylko zeby nei płuł gdzieś olejem) i chyba w miare prosty do wykonania (jednao zgiecie i pare dzur. Kiedys był taki film w TV o kolesiac co sie scigali autkami i mieli właśnie przezroczyte maski w jakis amerykancach....
PS: Przy przeźroczystej klapie warto pomyśleć o ładny silniku ( np tak), lub o chromowaniu..bo od znajomego slyszałem ze ten garbus ma pochromowany cały silnik nawet z korbowodami od środka !!!! |
![]() evilone F&F Sympatyk Krowa126 ETG Toruń | 2003-10-05 11:59:13 dooh spojrz na foto2 w moim profilu? nie wystarczy taki silniczek? ![]() tylko ze to bedzie kuuuuuuupa roboty z ta plexa bo jak juz ja wygne i nawierce otworki to trzeba pomyslec nad zawiaskami i zamkiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() evilone F&F Sympatyk Krowa126 ETG Toruń | 2003-10-05 12:46:45 Masz Putin dobry pomysl ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-10-05 13:58:37 Pomysł orginalny powodzenia w wykonaniu poszukam gdzieś fotek tego garga widziałem go na targach motoryzacyjnych ma na sobie tyle chromu że aż mnie głowa boli jak pomysle o kosztach, silniki bebny i jeszcze jakies elementy zawieszenia w chromie ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-10-05 14:00:25 ja też kiedyś rozważałem coś podobnego, tyle że ja bym wyciął wszystko oprócz "kantów" z seryjnej klapy i wstawił takie wielkie okna z plexi tylko... mam w domu trochę plexy, wsadzę do silnika i pojeżdżę, będziemy wiedzieć, czy się stopi... |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-05 14:11:34 Widyn myslimy tym samym torem.
Wpadłem na cos podobnego - zainspirowała mnie przegnita klapa kolegi ![]() Zamontowac to na ładnych imbusach i zakładac tylko na zloty !!!!! Bo na codzien to max 20 - 30 km i bedzie brzydko |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-10-05 17:23:22 mnie w sumie mało obchodzi jak będzie wyglądać, raczej bym to obkleił folią i tak ![]() wsadziłem kawał plexy między warstwy tylnej klapy (obok wylotów), pojechałem na zajezdnię żeby rozgrzać furę i.... kupa!! plexa gdzieś wypadła ![]() |
![]() evilone F&F Sympatyk Krowa126 ETG Toruń | 2003-10-05 17:54:19 Widynku moze to dlatego ze jezdzisz po drzewach to sie plexa zbuntowala i sobie odpadla ![]() |
Putin Kraków | 2003-10-05 19:42:02
cos mi zjadlo z rysunku ![]() \ ..\ ...| ...| tak mialo byc, ale "zjadlo" mi pewne znaki. male p.s ![]() oraz o garbuise "pinki" [ wiadomość edytowana przez: putin dnia 2003-10-05 20:03:09 ] |