MotoNews.pl
12Tylna klapa [126] (26992/0) - NT

Tylna klapa [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj bylem w Obi i znalazlem tak taki dosc spory kawalek plexi, grubej tak na jakies 0,7cm i wpadlem na genialny pomysl, co by se z tego zrobic klape tylna. Nie ma to jak chore pomysly Ktos moze juz kombinowal z takim czyms?
2 rzeczy mnie irytuja:
1. co powie pan polycjant widzac takie cos , czy moze sie doczepic np do braku homologacji czy cholera wie czego jeszcze? (nie liczac ze sie przyczepi do wszystkiego jakby byl sprytniejszy)
2. czy taka plexi bedzie mi wytrzymywac temperaturke jaka panuje w komorze silnika? , planuje ja oczywiscie dosc namietnie podziurkowac zeby chlodzenie bylo jakies wzgledne, a co do wyprofilowania to opalarka elektryczna i wyginamy

jakos zdecydowanie nie jestem przekonany ze to by ladnie wygladalo..

Nie ma jak chore pomysly

Pomijajac kwestie czyszczenia plexi to nie bedzie wcale takie łatwe do wyprofilowania, jak podgrzejesz za mocno to sie fale porobia, jak za slabo to nie wygnisesz. Pozatym po co cos takiego? Ani to ładne ani praktyczne. Ale pomysł oryginalny!

Pozdrawiam
Seba

Ponoć jakiś BIS po Krakowie jeździł z przeźroczystym fragmentem tylniej klapy, kumple mówili że spoko wyglądał ale ja osobiście go niewidziałem. A jak masz zadbany i ładnie pomalowany silniczek to czemu nie, mi się pomysł podoba .

myslalem jzu nad tym zebe moje 1,1 ladnie bylo widac ale zarowno 1,1 jak i 650 sie mocno grzeje plexi bedzie sie wyginac od temperatury zmatowieje szybko i jest dosc drogie

no mam pomalowany silniczek i zawsze jest czysciutki, zero wyciekow az szkoda zeby byl przykryty!! tylko wlasnie dlaczego chce to zrobic? no bo wlasnie NIE WIEM jak to wyglada a chce doswiadczalnie sprawdzic, jak bedzie brzydkie to sie sprzeda jakiemus burakowi tylko najpierw nakleje na te plexi naklejke tuning

No to życze powodzenia w zmaganiach z plexą. oczywiście jak zrobisz to podeślij fotki

na allegro w zabytkach jest garbus co ma tylnia klape przezroczysta.......

No własnie miałem napisac o tym różowym garbusie z przezroczusta klapa (on to miał rzezbienia z nią). Pomysł moze okazac sie fajny (tylko zeby nei płuł gdzieś olejem) i chyba w miare prosty do wykonania (jednao zgiecie i pare dzur. Kiedys był taki film w TV o kolesiac co sie scigali autkami i mieli właśnie przezroczyte maski w jakis amerykancach....

PS: Przy przeźroczystej klapie warto pomyśleć o ładny silniku ( np tak), lub o chromowaniu..bo od znajomego slyszałem ze ten garbus ma pochromowany cały silnik nawet z korbowodami od środka !!!!

dooh spojrz na foto2 w moim profilu? nie wystarczy taki silniczek?
tylko ze to bedzie kuuuuuuupa roboty z ta plexa bo jak juz ja wygne i nawierce otworki to trzeba pomyslec nad zawiaskami i zamkiem ale to juz sa detale, jak sie za to wezme to na pewno beda fotki i moze jakis opis ciekawe czy potem od temperatury sie nie zrobia gluty co do oleju to silniczek grzeczny i nie pluje

klapa pewnei sie po jakims czasi zmatowi i bedzie wygladac nieciekawie..ale wtedy wrocisz do starej..a moze ta z plexi bedzie sie trzymac.
ja bym to zrobil z dwóch kawałków plexi połączonych odpowiednio ukształtowanym płaskownikiem(nie wiem jak to se nazywa ale chyba wlasnie o to chodzi)skręcone srubami i wtedy teoretycznie nic nie trzeba giac
rysunek:

| <- a miedzy te kawalki odpowiednio uksztaltowany łącznik
|

Masz Putin dobry pomysl ze nie wspomne o talencie artystycznym ja bede probowal pogiac wlasnie zeby miec to jako 1 calosc, tylko czy to sie uda to juz inna bajka ma ktos moze fotki gdzies jakiejs fury wlasnie z plexowa klapa? tego garba nie moge znalezc

Pomysł orginalny powodzenia w wykonaniu poszukam gdzieś fotek tego garga widziałem go na targach motoryzacyjnych ma na sobie tyle chromu że aż mnie głowa boli jak pomysle o kosztach, silniki bebny i jeszcze jakies elementy zawieszenia w chromie

ja też kiedyś rozważałem coś podobnego, tyle że ja bym wyciął wszystko oprócz "kantów" z seryjnej klapy i wstawił takie wielkie okna z plexi tylko... mam w domu trochę plexy, wsadzę do silnika i pojeżdżę, będziemy wiedzieć, czy się stopi...

Widyn myslimy tym samym torem.
Wpadłem na cos podobnego - zainspirowała mnie przegnita klapa kolegi
Zamontowac to na ładnych imbusach i zakładac tylko na zloty !!!!!
Bo na codzien to max 20 - 30 km i bedzie brzydko

mnie w sumie mało obchodzi jak będzie wyglądać, raczej bym to obkleił folią i tak
wsadziłem kawał plexy między warstwy tylnej klapy (obok wylotów), pojechałem na zajezdnię żeby rozgrzać furę i....
kupa!! plexa gdzieś wypadła muszę ją lepiej zamontować na przyszłość

Widynku moze to dlatego ze jezdzisz po drzewach to sie plexa zbuntowala i sobie odpadla

Cytat:
2003-10-05 12:46:45, evilone pisze:
Masz Putin dobry pomysl ze nie wspomne o talencie artystycznym ja bede probowal pogiac wlasnie zeby miec to jako 1 calosc, tylko czy to sie uda to juz inna bajka ma ktos moze fotki gdzies jakiejs fury wlasnie z plexowa klapa? tego garba nie moge znalezc

cos mi zjadlo z rysunku
\
..\
...|
...|
tak mialo byc, ale "zjadlo" mi pewne znaki.
male
p.s

oraz
o garbuise "pinki"

[ wiadomość edytowana przez: putin dnia 2003-10-05 20:03:09 ]