| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vergasser Wlkp | 2013-01-20 16:24:53 Na początek lektura: http://ubezpieczenia1info.blogspot.com/2012/03/brak-oc-kara-ufg.html
A teraz do meritum. Czy ktokolwiek z Was lub Waszych znajomych dostał od UFG karę za brak opłaconej polisy OC? Niby UFG nałozyło już kilkadziesiat tysiecy takich kar ale być może to jakieś profilaktyczne straszenie... Chodzi o mój stary pojazd, który jest ciągle zarejestrowany ale od 20 lat nikt nie płacił OC. Che zobaczyć czy istnieje realne ryzyko, że w momencie powtórnego ubezpieczenia pojazdu ja bądź poprzedni właściciel zostanie obciążony karą 3000zł. |
GR235I3K F&F MEMBER 126p+125p+AUDI 2.2 2 ... Suwałki | 2013-01-20 17:24:09 Myślę że jest tyle tego że pewnie zaczęli weryfikować od niedawna i sprawdzają na bieżąco. Ja dostałem list z prośbą o wyjaśnienie ciągłości oc od początku roku 2012 do maja za auto które dopiero w maju kupiłem sądzę że mają tam niezły burdel ...
W twoim przypadku najlepiej jakby mieć umowę z dniem kiedy będziesz szedł ubezpieczyć Wtedy jesteś kryty |