Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2003-10-09 11:08:47 przede wszystkim inna kultura jazdy ![]() a może zapominasz o ssaniu jak odpalasz po dłuższym postoju może pada rozrusznik bo nie piszesz czy kręci i nie odpala czy wogole reaguje ??? |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-10-09 11:10:23 Ja łuki (ciasne) pokonuję z prędkościa dobrze ponad 50km/h i nie mam problemów. Podejrzewam i wiem że jest to zbieżność tylnych kół!! Odwiedziny w stacji regulującej zbieżność powinna usunąć ten dość niebezpieczny objaw. Co do rozrusznika, to nowy (używany w dobrym stanie) ciągany na sznurówkę kosztuje około 30zł!! Tak więc nie ma sensu bawić sie w regenerację. No chyba że przez regenerację rozumiesz wymianę szczotek i przeczyszczenie styków na wyłączniku.
Pozdrawiam i cze. |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-10-09 12:08:10 sprawdz czy masz dokręconą linke od ssania przy gaźniku, i sprawdz też linke rozrusznika przy okazji... |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-10-09 12:49:49 jak rozrusznik to mozesz wymienic szczotki 1,5 zl sztuka bodajze, przeczyscic komutator, jak bedziesz mial rozkrecony rozrusznik to mozesz od razu wymienic tulejki. napewno sobie poradzisz ![]() ![]() jesli nie rozrusznik to musisz pamietac o ssaniu, bo po 3 godzinach to norma ze trzeba podciagnac, maly silnik szybko stygnie ![]() co do dupy: pamnietaj ze malacz to tylnio napedowy krotki samochod, zjawisko ktoro opisujesz to tzw. nadsterownosc, jak dodasz gazu na zakrecie to nie musisz klemy uzywac ![]() napewno wiekszy ubaw bedziesz mial z jazdy malaczem (na szuterku rewelacja) pozdrawiam |