[K] Sztywny hol do 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupię hol sztywny do ciągnięcia malca. Ewentualnie mogę komuś zlecić wykonanie.

mogę taki zrobić koszt 300-400zł mam opracowaną wersję by zakładać zderzak (chromowany) na mocowania holu czyli mocowania są na stałe a hol się dokręca 2 śrubami.
żeby nie było skąd taka cena:
rury ok 80zł śruby śruby nakrętki, wszystko odpowiedniej klasy 10.8 20zł
zaczep 50zł
linka zabezpieczająca 10zł
farba 20zł dwa kolory plus podkład
a za darmo tego też nikt nie będzie robił, mogę też zrobić oświetlenie w różnych konfiguracjach, moje jest mocowane na dwie śruby bardzo szybkie i łatwe zresztą jak cały hol, wszystko do ogarnięcia w 5min.

Jeśli robić sztywny hol od podstaw, to wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie go pod mocowania resora. Splanować od góry podstawki pod resor ok. 3mm, między belkę a podstawkę wstawić blachę 3mm wyprofilowaną na końcu w kółko lub dospawaną poziomo metalową tulejką, w którą wejdzie np. tulejka z resora , a w sztywnym zrobić drugą część mocowania. Sam sztywny wyprofilować pod samochód np jak mój i można śmigać bez obaw, że pognie albo rozerwie się pas przedni.

Jeśli robić sztywny hol od podstaw, to wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie go pod mocowania resora. Splanować od góry podstawki pod resor ok. 3mm, między belkę a podstawkę wstawić blachę 3mm wyprofilowaną na końcu w kółko lub dospawaną poziomo metalową tulejką, w którą wejdzie np. tulejka z resora , a w sztywnym zrobić drugą część mocowania. Sam sztywny wyprofilować pod samochód np jak mój i można śmigać bez obaw, że pognie albo rozerwie się pas przedni.

ew. mocowany do resora tak jak ja zrobilem-nic nie trzeba w budzie zmieniac.

Sztywny hol mocowany do pasa przedniego to głupota, tak jak kolega niżej pisze do resora to najlepsze rozwiązanie.

ciekawe, 90% sztywnych jakie pojawiają się są do pasa przedniego ale ten kraj głupi, poprostu jest to najłatwiejsze do wykonania i jak np jest śnieg czy deszcz nie pobrudzę sie przy montażu.
Co do gięcia pasa trzeba obspawać mocowania i tyle, każdy z tych 3 holi ma swoje plusy i minusy. Dla mnie najważniejsze że sie dobrze prowadzi nawet przy 130 i nic się nie dzieje złego z autem.

Cytat:
2013-09-29 15:33:30, Try3ek pisze:
mogę też zrobić oświetlenie w różnych konfiguracjach, moje jest mocowane na dwie śruby bardzo szybkie i łatwe zresztą jak cały hol, wszystko do ogarnięcia w 5min.

po co robic szpecaca malucha belke z swiatlami jak mozna wpiac sie w wiazke z przodu ???

posiadam hol do opchnięcia

Cytat:
2013-09-30 00:55:15, jaqo pisze:
ew. mocowany do resora tak jak ja zrobilem-nic nie trzeba w budzie zmieniac.

Mówisz o łańcuchach?

Posiadam sztywny hol z wtyczka do 126p zdjecia na e-maila. cena 180 zl do malej negocjacji. wiecej info nr. 510246820