Fiat Stilo opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co sądzicie na temat tego autka? Mam zamiar kupić 2002r. 1.9 diesel. Jakie jest spalanie w mieście a jakie na trasie? Bardzo awaryjne? Interesuje mnie każdy szczegół

Dobre auto. Narzeczona jeździ SW z 2003 1,9 jtd 115km. Jeździ bardzo dużo i jest dość bezawaryjne. Spalanie na trasie podmiejskiej 4,9 - 5,2/100km więc bardzo dobrze. W takiej cenie tak dużego auta z tak mało palącym dieslem i wyposażeniem takim jak tempomat nie znajdziesz. Polecam.

Najbardziej awaryjną to nagminnie przepalające się żarówki od świateł mijania Tak poza tym to po około 150 tyś km bardzo często trzeba wymieniać sprzęgło. a koło dwumasowe to naprawdę spory wydatek. Poza tym spalanie naprawdę ok. Silnik JTD zasługuję na docenienie.

Mialem Stilo i awaryjny nie byl

w trasie na bardzo długim odcinku przy średniej 90 wychodzi około 5,2l/100km. W mieście spalanie większe ale i tak jest dobrze

Ekonomiczne może i są,ale kolega miał Fiata Stilo i jedno co można mu zarzucić to kłopoty z elektryką... Co chwile padała i co chwile wizyta w warsztacie. Pod tym względem trzeba uważac.

Cóż, moje opinie są niestety złe. Jest to auto bardzo mało... "fajne". Słabo przyspiesza, ma mało precyzyjny układ kierowniczy (jak chyba każdy Fiat) no i sporo pali.

powód edycji link reklamowy

[ wiadomość edytowana przez: Biały dnia 2013-03-14 16:04:07 ]

Ja uważam że tym modelem nie warto sobie głowy zawracać, nawet sam fiat przyznaje się do tego, że jest to jeden z najbardziej nieudanych. Nie wiem dokładnie jak jest z silnikiem diesla, ale nie spodziewałbym się rewelacji...

Stilo, szczególnie w wersji Abarth, to naprawdę świetne auto. A Fiat nie tyle przyznał się, że to nieudany model, ale po prostu zbyt wysoko skalkulował cenę. Gdy klient miał wybrać w porównywalnej cenie Golfa i Stilo to wybierał niemieckiego klasyka...

Cytat:
2013-02-27 23:28:20, gruszeczka pisze:
Cóż, moje opinie są niestety złe. Jest to auto bardzo mało... "fajne". Słabo przyspiesza, ma mało precyzyjny układ kierowniczy (jak chyba każdy Fiat) no i sporo pali. powód edycji link reklamowy [ wiadomość edytowana przez: Biały dnia 2013-03-14 16:04:07 ]

nie pali sporo, pali najmniej w tej klasie wśród aut w tym wieku, po co pisać takie głupoty???!!!

Cytat:
2012-10-10 15:50:30, PaulinaK2345 pisze:
Najbardziej awaryjną to nagminnie przepalające się żarówki od świateł mijania Tak poza tym to po około 150 tyś km bardzo często trzeba wymieniać sprzęgło. a koło dwumasowe to naprawdę spory wydatek. Poza tym spalanie naprawdę ok. Silnik JTD zasługuję na docenienie.

żarówki rzeczywiście się przepalają i co więcej do ich wymiany potrzebny jest doświadczony w temacie mechanik z palcami pianisty. Problemem podobno jest to że klosze są za luźno mocowane i na naszych drogach wszystko "lata". U mnie problem był już ostatnio tak duży że mechanik zdjął cały zderzak i zamontował dodatkowe mocowania kloszy!! Mam nadzieję, że będzie dobrze bo często musiałem podejmować wybór czy jechać nocą na długich czy na przeciwmgłowych

Opinie sa podzielone,najlepiej byłoby zapytać na forum Fiata,jednak znajomy ma i pada mu dosyć często elektryka,wiec to na duży minus. Podobno silniki diesla 1.9 są dosyć niezawodne,ale zalezy od konkretnego egzemplarza na jaki trafisz.