| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Alzheimer Wawa | 2003-10-09 12:39:37 Witam!
Czy ktos jezdzi Espero bez wspomagania? Wlasnie mam takie 1.5 na oku. Pocieszcie mnie ze da sie jezdzic bez wspomagania! |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-10-09 12:47:24 Pewnie, że się da....
Będziesz miał silniejsze ręce |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-10-09 20:55:53 Ja mam bez wspomagania, za to z klimą - taki dziwoląg.
Jeździć to uważam, że nawet lepiej się jedzie, jak ze wspomaganiem - kierownica błyskawicznie po skręcie wraca na prostą i stawia wyrażny opór przed wytrąceniem jej z równowagi. Za to manewrować w miejscu, ciasne parkingi i wjazdy - oj trzeba mocno ująć kierownicę w dłoń. Pozdr. Wiesiek (Maestro) |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-10-09 21:08:19 witam tez mam espero 1.5 z klima a bez wspomagania - 2 tygodnie temu kupilem. W sumie to autkiem da sie jezdzic ale spodziewalem sie ze lzej bedzie kierownica chozic. Na pocieszenie dodam ze slyszalem ze mozna sobie zamontowac wspomaganie kier. uzywane i nad tym sie wlasnie zastanawiam |
Majonez brak brak | 2003-10-09 21:50:09 Ja też posiadam esmeraldę z klimą bez wspomagu |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-10-09 21:52:09 Ja też mam bez wspomagania. Dzięki temu mogę oszczędzić kilkadziesiąt złotych miesięcznie na siłowni |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2003-10-09 22:13:45 Ja tez mam 1.5 bez wspomagania i jest ok a do osiłków nie należe.
Tylko pilnuje zeby powietrza w kołach bylo tyle ile powinno Raffsa |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-09 23:51:25 Ja też mam bez wspomagania... i bez klimy W ramach rekompensaty mam za to xenony |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-10-10 07:18:09 A ja tez jak wyzej i po poprzednim wlascicielu na dodatek mamy opony 195. Moj ojciec kreci w miejscu bez wysilku i to jest fajne Da sie jezdzic |
piotr-ek | 2003-10-10 14:21:49 Bez wspomagania - Szczerze odradzam!!!!!! |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-10-10 17:05:07 HHMMM bez wspomagania mowicie nie no ja miałem poldka bez wspomagania i dzieki jednak wspomaganie musi być chociaż ja do słabeuszy nienalerze bardziej niż ciezka praca kierownicy w braku wspomagania przeszkadza mi szybkie odkrecanie się kierownicy przy skrecie jakby nato nie spojzeć trzeba na to uwarzać.!!!! i ryzyko wyrwania kierownicy przy jezdze w deszczu po wpadnieciu w głeboką kałuże no mowcie co chccie jest to niebezpieczne.!!!! jezdziłem lanosem bez wspomagania szło się wyłozyć przy takich kałuzowych niespodziankach.!!!!!! przy wspomaganiu niema takiej mozliwości wspomaganie blokuje mozliwosc wyrawania kierownicy czy ostrego skrecenia kołami w takiej sytuacji.! i to chyba jest najwieksza zaleta wspomagania poza oczywiscie lekkoscia krecenia.!!! |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-10-10 19:49:10 moim zdaniem nie warto patrzec na tak fajny samochodzik jak espero pod katem czy ma wspomaganie czy nie przy zakupie zerknij lepiej na stan techniczny |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-10-10 20:41:03 Oj imho jest odwrotnie. Brak wspomagania powoduje duza utrate komfortu, nie mowcie Panowie, ze to malo wazne... Wszystkie szyby z lusterkami elektryczne, klima i brak wspomagania ? |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-10-10 22:03:16 no to fakt . moim zdaniem taka limuzunka jak Espero to powinna miec wspomaganie. Ja naprzyklad troche zaluje nie mam wspomagania , ale stan techniczny autka byl dobry i mialo kliem sprawana (nabita na nowo w lipcu) dlatego sie zdcydowalem. A wczesniej mialem Opla Vectra A ze wspomaganiem - bardzo trudno mi sie przyzwyczaic |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-10-11 10:07:58 Panowie "antywspomaganiowcy" nie gadajcie głupot.......
W Espero bez wspomagania (właśnie takie ma moja teściowa)kierownica kręci się bardzo ciężko - manewrowanie nie ma nic wspólnego z komfortem...... Co wiecej jeździłem Polonezem Truckiem (bez wspomagania)załadowanym toną ołowiu i kiera kręciła się niedużo ciężej niż w Espero.... Ja natomiast miałem przed Esperko Poldka ze wspomaganiem i to była bajka - kierownice przy manewrach kręciło się jednym palcem......... Gdybym musiał wybierać to za wspomaganie oddałbym w Espero poduszkę, elektrykę,klimę i welur....... |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-10-12 20:26:32
To jak się umawiamy? Odbiór osobisty czy prześlesz pocztą? Nie mam wspomagania, ale jak taka oferta się trafia to jakieś skombinuję. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-10-12 20:46:17 |