Wrażenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W miniona sobote wybrałem sie na maly rekonesans po auto-handlach. Namierzylem senatora (204) full wypas + gaz (a niech tam). Obejrzalem, go wizualnie, stwierdzilem, że może byc. Poprosilem o odpalenie. I co ? Ano jak to przystalo na auto z gazem żeby go nagrzać trzeba trzymac nogę na pedale przyspieszenia.
Oprócz tej wady ma jeszcze, cieknący olej z skrzyni biegów (silnik czysciutki), niedomykajace drzwi. Ogólne wrażenia "zabilbym drania który do tego dopuscił"
Auto stoi na auto-handlu przy stacji benzynowej w Gdynii Cisowej.Niebieski metalik 91 rok. cena 12 900,00 (jak sie znajdzie taki glupi co to kupi to niech da znac.
Omijac z daleka.
Drugi był bardzo ładny wisniowy metalik rok 1992 silnik 2,6
welurowa tapicerka, elektryka, bez klimy, cena 14 500,00
Powiem szczerze, że ta cena jest dobra, bo gościu ceni swoje auto
i może warto mu zaplacic. Umawim sie (osowa na swiatlach w lewo 800 metrów i w lewo, trzeci dom po prawej koloru zielonego - tak podano mi informacje dojazdową), co prawda po przejechaniu 400 metrów muisalem skrecic w lewo, a niech tam, trafilem.
Wyglad wizualny na 4+, dobry, co tam bardzo dobry stan blacharki.
Na moje pytanie: Co to z rurki są w bagazniku (no dobrze wiedzialem po co one tam są, wciąz mnie to przesladuje), padła odpowiedź " poprzedni wlasciciel mial gaz ale cos nie grało wiec wyrzucił instalkę. Ok, mysle sobie może taki sam ptrzeciwnik gazu jak ja. Mysle, że warto by bylo przejechać sie ale wczesniej proszę o podniesienie maski, sprawdzam silnik, cudowanie zimny(nie ma zmyły, że na zimnym nie odpali), no jeszcze wyglad oleju (połsyntetyk), odkrecam korek i co wiedzę w oleju są male drobinki, wypłukany nagar albo opiłki metalu. Pytam sie co to jest, gośc nie wie (wiem, że wie i to dobrze), mówie mu, że silnik jest do dupy. A on, że jest w ciagle eksploatacji i że 200 to dlaniego nic i nie muszę kupić. Dla mnie ten samochód to też nic.
Wniosek omijać z daleka.
No cóż, czasami tak jest, że ludzie ludziom zgotują cięzki los.
A ja dalej szukam.......

Piotr: Trochę się już gubię w twoich preferencjach.
To co ty w końcu szukasz?
4,2V8, 3.0 24V , 2,6
O budę to aż się boję zapytać

Dam ci radę bez pytania: MV6 no aftomat, no gasss, pure hartkor live und zusammen do kupy

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Problem polega na tym, że jestem jak kobieta.
Chcialbym mieć 4,2 lub 3,6 w v8. Niestety cenowo jest mały problem. Jest jedno 4,2 full (zreszt one zwsze były full) ale gosc chce 29 tys (szoko no nie ) z reszta jest juz gorzej. Owszem są ale stan jest taki jaki jest, ceny okolo 20 tys plus minus.
Co do opli to senio bardzo mi sie podoba (ten grill ).
Tak naprawde to chcialbym miec omegę 3,0 (jest jedna za 16 tys w czestochowie ale po remoncie silnika, udokumentowany hi hi, dobrze że gośc sie przyznał), v8 i do tego wszystkiego 4x4 (fronterka sport, a jakże z 3,2).Wszystko czarne.

Czyli opel musialby stworzyc silnik v8 okolo 250 koni to mialby naped 4x4, kosztowac okolo 25 tys i miec wyglad omegi A. Wtedy mialbym tylko jedno auto.

Niestety omega B mi sie nie podoba.
No i moja ładniesza połowa (wlascicieli obecnej omegi) twierdzi, że może by wieksze mieszkanie kupic.
A ja tylkko spekuluje i spekuluje, gielda to okrona rzecz nie grajcie na niej mówie wam jako dośiwdczony gracz.Choc przyznam, że czasami pozwala spelnic marzenia.

No tak.

No to owocnych spekulacji.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Sprzedawaj, sprzedawj, kupuj, kupuj, duzo kupuj ........potem, robie to dzisiaj od 9 .......

witam
jestem coraz blizej opchniecia mojej Omegi
oststnio widzielm w Lubinie Senia 3.0 24V na full wypasie, z xenonami nawet. klient chce 17.000 prawie. Na razie nie mam srodkow, choc lada dzien sie pojawia, ale czy moze ktos cos slyszal ?
I pod kaliszem byla Oma A 3.0 24v, szampanski metalik z alu 16" i fullem wypos. tez co kolo 17.000. Ino jej nie widzialem.
Ciekawy jestem, czy moze jakies informacje z terenu .....

No nic, gdyby ktos cos wiedzial o jakiejs Omedze 3000 lub 3.0, ewentualnie Senatorze, prosze o informacje, bo lada chwila zmienie moj drugi dom.

Hello

Po dłuższej nieobecności powróciłem na forum. Tak jak pisze Piotr Omesia A lub Senator to jest to. Omie B czegoś brakuje ale też mi się podoba Najlepszym rozwiązaniem byłaby Omesia A Caravan C30SE czarna na fullu coby można nią łykać Betki

A mnie się bardziej podoba B i już, senio to oczywiście inna sprawa to klasa sama w sobie.
Jednak przeraża mnie wiek , jeśli auto ma więcej niż 5 lat i pochodzi z kolejnych third, fourth lub więcej hands, to nie wierzę w tzw dobry stan.
Lat i przebiegu niczym nadrobić się nie da, a auta mające ok 10 lat z małym przebiegiem, bez wypadku, garażowane, nie jeżdżone w zimie to piękna bajka, ale jak to z bajkami bywa, na ogół nieprawdziwa.
Ostatnio zaglądam też do komisow ( tak, tak szukam następnej omesi B oczywiście ).
Bezczelność ludzka nie zna granic, stoi auto, 96r, 2.0 w automacie, wypas marny, nawet nie ma elektrycznych i grzanych foteli, tylkne szyby korbka, cena 31.900, napusane BEZWYPADKOWE, a a klamry pasa wystaje żółty język tzn odpalił pirotechniczny napinacz pasow. Nawet nie pytałem dalej, szkoda czasu.
Jedyne rozwiązanie to chyba wyjazd do Niemiec, problem tylko żeby nie w ciemno, bo co robić, jeśli po tygodniu nic nie ma do kupienia.
Poki co szukam dalej, oczywiście jeśli się trafi to MV^ w manualu i BEZ GAZU brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

co, gdzie ? omega 3,0 24v w Kaliszu???????
swojej nie sprzedaję
boogie daj mi jej namiar na priv to ją namierzę

brrrrr, ale ta kasa 17000 zł , a według Eurotax max wypas wart jest 13000 zł

hej
Dzwonilem tam wczoraj
to sa Iwanowice dokladnie, w drodze na Sieradz.
Tylko wczoraj sie okazalo ze klima "do nabicia", ale chyba mnie w butelke
17500 chca. Ja moge tyle, a jak sie trafi "cos" to i wiecej, dac spokojnie, pod warunkiem ze owy swietny stan jest prawdziwy , co stwierdze wlasnymi testami a nasepnie badaniami w ASO Opla lub innej stacji wybranej przeze mnie, na moj koszt oczywiscie.
A klime powiedzialem, zeby nabili, a ja nawet oddam te 300 przy zakupie.
Tel (0-62) 762-68-61 do ludzi

Jesli szukasz karawanow z 3 litrami to troche tego jest i ceny okolo 12 tys. Ale dobrego sedana w kolerze czarnym nie uswiadczysz.

szukam sedana i raczej nie czarnego
lubie srebrne i zlote - ladnie wygladaja w tej bryle
czarny generalnie tez wyglada swietnie, tylko boje sie nagrzewania wnetrza w lato i koniecznosci wtedy ustawiania klimy na fulla.

Nie wiedzialem 3 litrowki w takich kolorach
Zreszta te ceny ktore zadaja za 3 litrowe sedany to szok. Mysle ze im sie w dupach poprzewracalo 16 za 89 i 17 za 91 (po remoncie silnika).

ja widzialem 3.0 srebrna - ale to byla zdaje sie 3000
Ja moge tyle dac, tylko niech to bedzie to, co pisza - czyli niejaki stan bdb.
Chociaz, jak spotkam zadbane auto i nie bedzie srebrne czy szapmanskie, to pewnie sie mocno bede sklanial do zakupu... w koncu nie jestem kurcze baba i nie bede patrzyl jedynie na kolor ,oooooops za wyjatkiem oczywiscie pewnych swiadomych uzytkowniczech bestii ponad 200-konnych!
Pozdrawiam

".....poprzewracalo 16 za 89 ........"
No gosciu robie sie konkrety cena zeszła juz do 14 tys, jade ogladac.
Tylko Dramar znow bedzi sie nabijal !

trzy litry w rządku to je to

Piotr jak obejrzysz to zdaj nam relację

• 235 kW High Output Generation III 5.7 litre V8

• 4-speed automatic transmission

• Cross Trac Permanent AWD

• 17" alloy wheels

• Sunroof

• 8-way electric front seats

• Cruise control

• Dual zone climate control

wywalic aftomata i tez by sie dalo jezdzic

Commodore SV8

• 245kW high output V8 engine

• 6 speed manual transmission

• Sports suspension

• 17" alloy wheels

• Cruise control

• Sports style instrument cluster

[ wiadomość edytowana przez: disel dnia 2003-09-26 19:28:32 ]

i wreszcie mamy wsród nas sedana C30SEJ, na manualu, '93

oj jest kawałek autka!!!.

ja pierdziele a jaki przebieg tylko 137 tyś!!!! (UDOKUMENTOWANE)

o szczególy walcie do boogiego, jakby co to mam zdjęcia omesi ale w formacie BMP

pozdr mega_3

C30SEJ w sedanie? czyżby przeszczep? Przecież to tylko dla Caravanek był motor