Pod do gażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka wszystkim wie morze ktoś jak zrobić podcisnienie do gażnika bo czytałem w gazecie ze gosciu zrobił własnie to i kaszel lepiej sie zbierał ale niepowiedział własnie jak to sie robi.?
Dzienki pozdrawian narazie.

[ wiadomość edytowana przez: ikar dnia 2003-10-09 11:39:09 ]

cze. nie rozumiem co chcesz zrobic w gazniku na podcisnienie????moj kolega zamontowal kiedys do malca(ten silnik byl rasowany na maxa). 2 gazniki z "jawy 350" z odpowiednim kol.ssacym i efekt byl ogromny . byl tylko 1 problem : nie chcial chodzic ponizej 2000 obr/min. pozniej stwierdzilismy ze MOZE!!! byc jeszcze lepszy efekt na 2 gaznikach od MZ 250.(pobobno jak sie zalozy gaznik od mz do jawy to jawa jest mocniejsza ale tego niewiem bo nie sprawdzilem) .......................GEG

siemka chodzi mi oto ze w podstawie pod gaznikiem wprowadził tulejke i wcisnoł rurke i właśnie gdzieś ją poprowadził no gdzie oto jest pytanko ??????
dzienki pozdrawiam narazie

jedynom rzeczom ktorom koles mogl podpiac w taki sposob ktora dolorzyla mu konikow jest NOS(podejzewam ze po 1 odpaleniu NOSa silnik skonczyl by swoj zywot). gdyz gdziekolwiek by nie podpoiol podcicnienie z kolektora to wzrostu mocy nie uzyska.radze ci sprubuj pobawic sie z 2 gaznikami.

A może dasz skana tej gazetki, jeżeli sa jakies foty to może coś sie wywnioskuje z nich, ale podciśnienie doprowadzone może byc z jakiegoś dodatkowego użądzonka jakas mała sprężareczka, może gość zrobił sobie turbo

PG, a po co 2 gaźniki do malucha? nawet B-gr. jeździły na jednym motocyklowym.. (chyba że głowica jest 2-kanałowa)

ja maluchem jechalem 2 razy w zyciu wiec nie moge sie spierac.poprostu na lekcji polskiego mielismy z kumplem idee o 2 gaznikach i on to zrobil. tylko jak mowilem ponizej 2000 nie chodzil i moze tu 1 gaznik jest lepszy niewiem.................................zeby zalozyc turbo w ten sposob musial by miec gaznik "cisnieniowy" a to bys chyba poznal ze jest inny no i zauwazyl bys tubo.